reklama

reklama

Ghost LECTOR je zpět!

GHOST-Lector-startO novém návratu jména Lector mezi řady kol Ghost jsme si již něco málo napsali, stejně tak i o tom, že toto kolo, ač ještě nemělo plnou světovou premiéru, stačilo získat dvě významná ocenění. Až nyní se ale můžeme plně pokochat jeho tvary a křivkami, které v mnohém vychází ze služebně staršího Ghostu Riot.

(tisková zpráva)
GHOST-Lecotr-1993V roce 1993 byl LECTOR první top model z produkce mladé, severobavorské manufaktury. Zakladatelé značky GHOST vložili do tohoto kola svá srdce i duše. Nyní, při jeho znovuzrození, je LECTOR první bike ve dvacetileté historii firmy, který může opět nést toto hrdé jméno.

Nekompromisní, přímý a odlišný.

Bez ohledu na to, jestli je hardtail užíván začínajícím bikerem, nebo závodníkem světového poháru, hardtail zůstává nejrozšířenějším typem biku. LECTOR je špičkou mezi závody prověřenými a cenami ověnčenými GHOST hardtaily. Efektivní, ultra lehký, tuhý a s velice neobvyklým designem.

Během vývojového procesu jsme se soustředili na každý detail. Skloubením přání našich týmových jezdců s požadavky našich inženýrů jsme vytvořili ten nejpozoruhodnější pevný rám. Hladké přechody a spoje poskytují ještě více torzní tuhosti, zlepšují pohlcování vibrací a mají unikátní design.

MY2016_LECTOR_WC_BLACK

RTEmagicC_lector_overview_11_transp_03.pngVylepšili jsem vnitřní vedení kabeláže, jehož základ jsme převzali z modelů HTX. Veškerá kabeláž se schová v hlavové trubce a vynoří se tam, kde je potřeba. Hlavní rámová trubka, sedlová trubka a zadní stavba ukrývají kabeláž před působením vnějších vlivů.

Na zadní vzpěru pod řetěz jsem umístili speciálně tvarovaný plastový kryt. Tím jsme získali čistší vzhled a snížili opotřebení rámu. V místě středového složení je plastový kryt, který slouží pro ochranu rámu a je také přístupovým bodem pro údržbu.

Přímé uchycení adaptéru zadní brzdy na osu, průkopnická technická vychytávka, která byla vyzkoušena na modelu RIOT, je ještě vyladěnější. Zadní brzda modelu LECTOR ULC je přímo spojená s X12 pevnou osou a chrání tak rám od tepelného a mechanického namáhání při brzdění. Tento unikátní systém přenáší brzdné síly přes hliníkový adaptér brzdy na osu kola a snižuje velikost sil působících na karbonový rám, díky čemuž lze snížit celkovou hmotnost kola.

GHOST LECTOR využívá výhod zadní pevné osy standardu X12 v nové vylepšené verzi oproti modelům RIOT. Tato zadní pevná osa přesně vymezuje polohu patky, uchycení brzdového adaptéru a zadního kola. Pevné uchycení zadní osy a těchto komponentů poskytuje lepší přenos sil při akceleraci i při brždění, čímž snižuje namáhání samotného rámu.

RTEmagicC_lector_racing_double_26.png

DŮKAZY SVĚTOVÉHO POHÁRU

Geometrie byla opět pozměněna. Kratší hlavová trubka a zadní stavba poskytují lepší a mnohem přesnější ovládání. Menší celková výška rámu dovoluje mít více prostoru nad rámem při překonávání technických pasáží, jak dokázaly i závody Světového poháru. Průměr sedlové trubky 31,6 mm umožňuje použít teleskopickou sedlovku a jezdit tak mnohem agresivněji.

RTEmagicC_lector_racing_end.png

ZÁVODY, VÝKONY, ADRENALIN, POT A VÍTĚZSTVÍ

Na Vaší cestě za vrcholem záleží na každém detailu – perfektní geometrie, snadné ovládání, správné komponenty, odlehčení do posledního gramu. GHOST Factory Racing Team získává cenné zkušenosti na závodech po celém světě. Na modelu GHOST HTX získala Lisi Osl první místo na Světovém poháru a Alexandra Engen dva po sobě jdoucí tituly světové šampiónky.

Do dnešního dne modely HTX vyhrály téměř každý závod a titul: olympijské zlato, titul mistra světa, jednotlivé závody i celkové vítězství Světového poháru a další vítězství naskakují téměř každý víkend. Vše z tohoto know-how bylo použito při vývoji nového modelu GHOST LECTOR. Časopis MountainBIKE označil naše HTX za nejlepší hardtail. My jsme z nejlepšího udělali ještě lepší a hrdě představujeme LECTOR, nejlepší hardtail všech dob.

Více informací o tomto kole na webu: Ghost-bikes.com

Foto: GHOST
lector_slider_1_05

lector_slider_3_03

lector_slider_4_03