reklama

reklama

Jana Bártová vyhrála zavod C1 v Buzetu

Jana BartovaNa DH scéně není příliš mnoho závodů, které by byly pod hlavičkou UCI, kromě IXS Evropského poháru a Světového poháru, a byly blíž než 1000 km. Proto je potřeba využít každého, který se jede blízko, a posbírat co nejvíce zkušeností a také bodů.

(tisková zpráva)
Letos z jara se nejel závod C1 v polské Wisle, ale závodníci měli možnost si body vyjet v chorvatském Buzetu. Tato trať leží v blízkosti slovinských hranic a již v minulosti se zde závody C2 jely. Mnoho českých závodníků ale na startovní listině nebylo. Objevila se zde pouze Jana Bártová, Rostislav Štencel a Petr Malý. Na start se postavilo okolo 260 jezdců, z čehož bylo 14 žen.

Jana Bártová startující za team Ghost RRP (rozhovor nejen o přestupu na BikeAndRide.cz), v sobotu vyhrála kvalifikaci o takřka šest sekund. Do finále vstupovala s cílem svoji jízdu zrychlit a vylepšit tak svůj čas. Na trať vyrážela jako poslední z žen a cílovou pásku proťala v čase 2:50 a se sedmisekundovým náskokem na druhou Veroniku Widmann.

„Trať byla hodně rychlá, tvrdá, plná ostrých kamenů a kluzkých zatáček. V sobotní kvalifikaci jsem nasekala hodně chyb, obzvlášť ve spodní pasáži. V nedělním tréninku jsem vylepšila pár stop a těšila se na finále. Zrychlila jsem jak v horní, tak i spodní části trati. I když celý víkend bylo sucho, ve finále to na prachu klouzalo víc než obvykle. Jsem moc ráda, že jsem sebou nikde netřískla a dojela si pro prvenství.“

Příští víkend začíná IXS Evropský pohár v Kranjské Goře, kde budou opět bojovat o nejvyšší příčky.

Pro více informací sledujte linky Jany Bártové: www.facebook.com/janabartova60

JanaBartova-buzet-1

Jana Bartova

JanaBartova-buzet-2