reklama

reklama

EMTB.pl – edicja 2 – Mieroszow 6. června

EMTB-PL-Miresow-pozvanka-IIJe mi dopředu jasné, že většina z vás, kteří propadli vášni enduro závodění, pojedete 6. června pokořit eRZety na Ještěd v rámci Enduro Série 2015. Pokud byste ale chtěli zkusit něco nového nebo by vás lákalo střihnout si dva závody za jeden víkend, mohla by vás zaujmout následující pozvánka na druhý start polské EMTB.pl série – Mieroszow.

Text: Jakub Šourek | Foto: southbike.pl
Stejně tak, máte-li chuť zkusit velkou výzvu, dle mých zkušeností určitě o poznání větší „enduro výzvu“ než jakou nabízí Ještěd, pak byste rozhodně měli zbystřit své smysly a zaostřit na následující text a fotky.

49

Hárdkór na Suché Góře

Příroda už se zelená na plný pecky, počasí nemůže být lepší (pokud zrovna teď nesedíš u počítače proto, že venku lije) a enduro sezóna jede na plné obrátky. A to je přesně čas na to, aby pohoří Góry Suche v Parku Krajobrazowym Sudetów Wałbrzyskich ukázalo to nejhárdkórovější, co se zde pro enduro nabízí! Organizátoři už tuhle lokalitu moc dobře znají a vždy mají čím překvapit, plně totiž využívají potenciál, jaký místní příroda a krajinný reliéf nabízí.

Letos se zde odehraje již čtvrtý ročník enduro závodu, přičemž i tento rok připravili organizátoři další nové tratě. Věřím, že to bude zase ostřejší než minule! Když vystartujete na trať, věřte, že na vás místní stavitelé přichystali něco hodně syrového a ryzího, něco, co vám zaryto v paměti a dost možná i pod kůží zůstane hodně dlouho.

Často jsou to trasy, kde možná ani turista zatím nebyl, natož biker. Jste v libovůli organizátorů. Dost strmé, sypké a šílené tratě, které by jen málokoho napadlo zakomponovat do závodu a zlomyslně tam pak poslat lidi, ať závodí s časem. Parta organizátorů z EMTB.pl na to odvahu má a až dojedete do cíle, překvapíte sami sebe tím, kolik jste v sobě našli odvahy a jak jste se poprali s tratí.

A nemusí to být nutně jen „zlovůle organizátorů“, i zákeřnost počasí zde může s náročností závodu nepříjemně zatočit. Mokro nebo naopak vedro na padnutí udělá z „jenom o něco těžšího závodu“ pořádný očistec!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

73

Nebe, peklo..ráj?

Závod v Mieroszowě je endurem hodně hrubého zrna! Ještě dodám, že vloni překvapil svou účastí na tomto startu Přemek Tejchman, přičemž pro sebe urval druhé místo. A dle jeho slov jel nějaké tratě i naslepo. Respekt mistře!

Na druhou stranu je brutalistní závod vyvážen krásou a malebností přírody a krajiny, příjemnou atmosférou městečka Mieroszow a velice vřelou a přátelskou náladou mezi závodníky. I když to zní jako šílenství a punk, tak kvalita závodů je u EMTB.pl hodně vysoká. Pohodu celému podniku přidá i vynikající zázemí a afterparty konaná po konci závodu. Ať již tedy v poklidu s kamarády u ohýnku a nebo při celovečerním kulturním programu v parku nad městem. Večerní párty můžu jen doporučit, bývá tam zábava rozjetá v plném proudu, kdy vlastně touto akcí žije celé městečko.

145

Kromě již zmíněné vysoké náročnosti, krás přírody a přívětivé atmosféry je závod v Mieroszowě jedinečný také městským prologem. Trať začíná právě v parku nad městem a přes místní singltrek vás zavede do uliček města, skrz radnici skočíte ze schodů rovnou na náměstí a podél trati stojící davy diváků vás svým křikem a jásotem dotlačí až dolů do konce eRZety. Je to prostě super, nic podobného jsem u nás ještě nezažil!!!

34

Pokud by vás o Mieroszowskym enduru zajímalo víc podrobností, tady na BikeAndRide.cz o tom už pár článku je:
EMTB.pl – Enduro Mieroszow

Galerii z loňska hledejte na webu http://southbike.pl/index.php?id=283&id2=1

No a teď už je ten správný čas na pár důležitějších informací

PŘIHLÁSIT SE – zapisování už začalo, čím dřív se zapíšete, tím líp, startovka je omezena
Přihlášku najdete na webu EMTB.pl http://emtb.pl/zawody/dt_portfolio/mieroszow-6-czerwca-2015/ dole na konci stránky, pod záložkou ZAPISY, startovné je 110 PL (cca 700 Kč, nejí to málo, ale v ceně je i průjezdový čip a hlavně za to sebetrýznění to fakt stojí). Kdyby se vám stalo, že už bude plně obsazeno, napište mi, zkusíme to nějak domluvit. Pak si namažete housku a čapnete bajka a pojedete do:

ZÁKLADNA ZÁVODU a zároveň také možné ubytování je v místní sportovní hale, velký moderní žlutý barák, poskytuje nocleh (za 15 PL matrace na celý víkend), záchody, sprchy, mytí kol, ohniště, případně po domluvě i stanování. Můžete tam přijet v pátek už v 10, bude tam i registrace, parkování. GPS: 50.66285,16.184175 V Mieroszowě je pak několik i o víkendu fungujících samoobsluh a samozřejmě i restaurací.

ČASOMÍRA – automatické průjezdové čipy, to u nás neexistuje a musím říct, že je to velký pokrok. Do závodu budou závodníci vypouštěni z „Bodu 0“ na náměstí – tady je vám vynulován a aktivován čip, pak se začne šplhat nad město na RZ 1. Na transfery limity nejsou a je na ně dost času, což oceňuju.

PRAVIDLA jsou celkem prostá – vozte zapnutou helmu kdykoliv sedíte na kole (hrozí penalizace 10 minut a nebo vyloučení ze závodu bez nároku na vrácení peněz). Kolo má mít obě brzdy a musí být způsobilé k jízdě. Další chrániče a zahraniční pojištění pro extrémní sporty je doporučováno. Nezletilí musí mít písemný souhlas rodičů.

PROGRAM:

Pátek, 5. června
12:00-18:00 – tréninková projížďka tratě závodu (nedoporučuju, mohlo by vás to odradit)
18:00-20:00 – otevření kanceláře závodu milou slečnou
20:00 – posezení u ohniště u základny závodu, polský pivko docela ujde

Sobota, 6. června
8:00 – otevření kanceláře závodu, slečna je stále milá
9:50 – sraz na náměstí a povinný briefing závodníků, kterému ale asi stejně nebudete rozumět
10:00 – start z náměstí vzhůru na kopec
17:50 – uzavření trati, to abyste se moc nerozseděli před hospodou
19:00 – oficiální ukončení závodu, vyhlášení vítězů (v areálu na kopci nad městem, kde bude probíhat taková kulturní, žrací a chlastací akce. Kdo neměl bikování ještě dost, může si tam ještě na doražení dát do těla na pumptracku)
19:30 – afterparty, koncerty atd. „Ahoj, jak se máš, odkud jsi? Jé Čech!? Chceš piwo? Zubrowku?

A teď už vám nic nebrání k tomu vyrazit do Mieroszowa!

Doufám, že se tam potkáme.
Ahoj Kuba

Jo a pokud budete mít jakýkoliv dotaz, nebudete něčemu rozumět, budete mít problém s přihlášením, s platbou, bude vás zajímat trasa, polský poplatky za pohřební služby atp. neváhejte mi napsat na jakub.sourek@centrum.cz

45

75

87

98