reklama

reklama

EMTB.pl – Enduro sezona začíná (pozvánka)

EMTB_pl-2015Pro ty, kteří se již nedočkavě těší na další sezónu enduro závodů a pro ty, kteří chtějí poznat něco nového, máme dobrou zprávu! Již poslední březnový víkend (28.-29.3.) bude odstartován letošní ročník polské EMTB.pl enduro série závodem na masivu hory Ślęża.

Text: Jakub Šourek
Masiv Ślęży se nachází přibližně 60 km od našich hranic a samostatně vyčnívá nad dolnoslezskou rovinou. Jeho vrchol je velmi kamenitý, již při loňském premiérovém závodě trasy eRZet překvapily svou náročností, především v první polovině závodu. Jeho druhou část pak harmonicky vyvažovaly zvlněné a zábavné traily, avšak o nic méně technické dovednosti prověřující, místy vedoucí čerstvě vyhrabanou cestičkou lesní zvěře, vlků a divočáků.

Závod se bude konat v neděli, bude přibližně 30-35 km dlouhý a bude obsahovat 4 rychlostní zkoušky, 1 občerstvovací stanici a podporu záchranářů, plno adrenalinu, laktátu, moře zábavy a zážitků. To celé umocněno pohodovou a přátelskou atmosférou doprovázející polské závody. Trasa závodu bude zveřejněna s třídenním předstihem a je tudíž organizátory poskytnuta možnost tréninku.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

sleza

O den dříve, v sobotu, bude hlavním programem „Demo day“ – možnost vyzkoušení kol značek Canyon, Yeti, polských Kross a slovenských Kellys. Dále bude možnost zúčastnit se společné vyjížďky s místním trailbuilderem Piotrem Szwedowskim, který účastníky provede po zdejších tratích jejich party – Suliwoods. Na závěr sobotního programu bude pořádána noční jízda za podpory Mactronic lights, jejichž osvětlovací vybavení si bude možné půjčit a vyzkoušet.

Tomu, kdo neholduje horským kolům a enduru, ale jeho vášní je cyklistika silniční, bude věnován nedělní program probíhající paralelně s enduro závodem. Pro silniční cyklisty je zorganizována vyjížďka s polským Pro Tour závodníkem Bartoszem Huzarskim po okolí masivu Ślęża.

Zázemí a kancelář závodu bude opět v areálu kempu v obci Sulistrowice, který poskytuje pro účastníky akce parkování, občerstvení, mytí kol i ubytování. Nejste-li trampské duše milující spánek pod širákem a nestačí-li Vám ani nocování ve stanu, doporučuji včas rezervovat v kempu chatku na www.sulistrowice.eu

Pokud jste ochotni si připlatit za pohodlí a pokud budete chtít potěšit chuťové buňky tradiční polskou kuchyní, doporučuji ubytování a stravování zde www.slezanskimlyn.wroc.pl, cca 15 minut jízdy autem od „základny“ závodu.

Kdo nepadá, jede pod své možnosti – a pro tyto případy je vhodné pamatovat na zahraniční pojištění a ochranné vybavení. Pořadateli závodu je vyžadovaná pouze jakákoliv helma, nasazená a zapnutá na hlavě během jízdy na kole.

REGISTRACE, další informace, video z loňského ročníku závodu a 3 dny před závodem i plánovaná trasa závodu k nalezení na emtb.pl

Fotogalerie z loňského ročníku závodu southbike.pl

Harmonogram závodu 29.3.2015
7:00 – 8:45 Registrace účastníků
8:45 – Brífing
9:00 – Start závodu
16:00 – Konec závodu
17:00 – vyhlášení výsledků a dekorování vítězů

Ślęży / EMTB Enduro 2014

Rowerowe otwarcie sezonu w Masywie Ślęży / EMTB Enduro 2014 from EMTB.pl on Vimeo.

Mix fotek z loňského seriálu EMTB.pl
Foto: EMTB.pl
EMTB.pl enduro

EMTB.pl enduro

Pozvánka Enduro EMTB v Mieroszówì – 19.7.2014

Pøedstavení polského endura - EMTB.pl

Pøedstavení polského endura - EMTB.pl

Pøedstavení polského endura - EMTB.pl

Pøedstavení polského endura - EMTB.pl