reklama

reklama

WIMB – GPS tracker pro zabezpečení kol

WIMB – GPS tracker - zabezpeceni kolPředstavte si situaci, kterou již bohužel zažilo mnoho bikerů: jedete na výlet s kolem, někde zastavíte u restaurace nebo obchodu, kolo necháte pár minut bez dozoru a po návratu na místo šok! Kolo nikde! Doposud vám v takovém případě zbyly jen oči pro pláč, již brzy byste ale díky projektu WIMB mohli dostat své kolo zpět!

WIMB – GPS tracker - zabezpeceni kolJe to zcela prosté a vlastně se to samo nabízí vzhledem k rychlému rozvoji komunikačních technologií, miniaturizaci a implementaci satelitního určování polohy pomocí GPS do všech možných i nemožných přístrojů. Co je vlastně jednodušší způsob zabezpečení, než ukrytí malého GPS sledovače (GPS tracker) do rámu vašeho kola, který v případě odcizení aktivujete, nahlásíte ztrátu operátorovi a ten se ve spolupráci s policií a bezpečnostními agenturami postará, aby byl zloděj dopaden, potrestán a vaše kolo se vrátilo tam, kam patří. Tedy k vám domů!

WIMB – Where Is My Bike (Kde je moje kolo)

Tak přesně s touto myšlenkou přišli nedávno dva „kluci z Česka“, Michal a Petr, kteří nezůstali jen u „hospodské povídačky“, nýbrž se vzchopili, zasedli k pomyslnému rýsovacímu prknu, připravili prototyp, promysleli strategii a rozjeli celý projekt formou start upu či chcete-li kick starteru – podpořit je můžete na webu HitHit.com

Nyní je již celý projekt v plném proudu a na začátek dubna 2015 je naplánován start prodeje a spuštění celého evropského systému. Vše vypadá velice pozitivně, jak tomu nasvědčuje optimisticky naladěný vzkaz jednoho z tvůrců, Michala Václavoviče, po návratu z londýnského veletrhu:

19.2.2015 – „Na veletrhu v Londýně jsem se setkal s nadšeným ohlasem a přijal mnoho objednávek na náš GPS tracker. Počínaje 1.4.2015 jej tedy můžeme vrhnout na trh, k sehnání pak bude na pultech našich dealerů. Toho dne se do ostrého provozu spustí i příslušná služba monitoringu v rámci celé EU.“

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Jak to začalo

Začátek projektu byl až bolestně jednoduchý. Michal hledal novou výzvu a zeptal se kamaráda, zda by neměl nápad. On jej měl, a tak se společně vrhli do tvorby plánu, komunikace s dodavateli, testery, programátory, zákazníky atd. Pro Michala je tento projekt koníčkem i prací zároveň. Oba pánové z vlastních zdrojů financovali dosavadní vývoj, dále ale potřebují pomoc příznivců a budoucích zákazníků – například formou příspěvku na webu HitHit.com

Co je WIMB

Jedná se o GPS tracker, který se umístí do rámu kola, tak aby byl pro zloděje neviditelný (do sedlovky, do řídítek apod.). V případě krádeže majitel nahlásí ztrátu pomocí aplikace a Zákaznické centrum v kooperaci s policií nebo soukromými složkami vyhledá odcizené kolo a vrátí jej majiteli. V tuto chvíli se dokončuje vývoj trackeru, software a aplikace jsou připraveny na 80%. Test s koncovými uživateli jasně ukázal komerční úspěch projektu, jen je potřeba zakoupit první sérii trackerů a doplatit objednaný vývoj.

Zákazník bude mít k dispozici webovou i mobilní aplikaci (Android a iOS) a sám může sledovat pohyb kola, přičemž nejde pouze o prostředek sloužící k zabezpečení. Díky aplikaci a GPS čipu je možné sledovat a ukládat ujetou vzdálenost, údaje o rychlosti, převýšení atd. Počítá se přitom s tím, že se budou služby dostupné v mobilní aplikaci dále rozšiřovat na základě požadavků koncových zákazníků.

WIMB – GPS tracker - zabezpeceni kol

Pokrytí po celé Evropě!

WIMB je celoevropský projekt, proto bude možné sledovat a případně vystopovat vaše kolo či jiný majetek i když budete na dovolené v zahraničí. Kdo říká, že nelze GPS tracker WIMB umístit třeba do kufru, do tašky s notebookem apod.!

Kdo je WIMB

WIMB je ryze česká společnost, která se nebojí obchodovat v Evropě ani ve světě. Dle vyjádření tvůrců: „Myslíme si, že není důvod nechávat prostor zahraničním společnostem. Naopak je třeba ukázat, že v ČR jsou pořád kvalitní lidé a kvalitní nápady. Podpořte nás a uvidíte, že Vaši důvěru nezklameme.“

Proč to děláme

„Chceme založit a rozvíjet novou společnost v České republice, zaměstnat ve finále asi 50 lidí a zase trochu více šlapat na paty lidem, kteří jen zneužívají tvrdě pracující. Proto je naším cílem nejen navrátit zpět odcizený majetek, ale také zajistit právní potrestání zlodějů,“ říká výkonný ředitel WIMB, Michal Václavovič.

WIMB – GPS tracker - zabezpeceni kol

Co za to

Konečné ceny zatím nebyly stanoveny, odhadnout jejich výši lze ale z hodnoty příspěvku a jeho návratnosti na již několikrát zmiňovaném webu hithit.com

Přispět na tento projekt můžete symbolickou stokorunou, osobního poděkování se dočkáte za 250 Kč, ale zajímavější je to výše. 25% slevu na GPS tracker WIMB v dárkové balení dostanete za příspěvek ve výši 500 Kč, 50% slevu pak pokud přispějete částkou 1 000 Kč. Samotné zařízení plus rok hlídací služby po celé EU obdržíte po dotaci ve výši 4 000 Kč, k čemuž náleží i bonus v podobě lahve moravského vína.

Zamyslete se tedy, zda vám takové peníze stojí za klidný spánek a jistotu, že se vaše kolo od vás natrvalo nevzdálí do doby, než jej sami prodáte!

Více technických informací na webu
www.wimb.cz
Podpořit projet můžete na stránkách
www.hithit.com
Zaujalo-li vás toto řešení a celý systém, sledujte stránky BikeAndRide.cz. S tvůrci GPS trackeru WIMB jsme v kontaktu a rozhodně jej budeme chtít sami vyzkoušet ihned poté, jak se dostane na pulty prodejen.

WIMB – GPS tracker - zabezpeceni kolTechnické specifikace
Modem – 2G GSM (EU Dual band)
GPS – 48 kanálů
Procesor – STM32 Cortex
Paměť – Interní flash
Konektory – SMA,USB

Parametry
Battery standby mode – 700 hodin
Battery tracking mode – 50 hodin
Přenos dat – GPRS, USSD, SMS
Akcelerometer (pohybový) sensor
Upozornění (alarmy)
GSM lokalizace v případě použití uvnitř budov
Interní akumulátor li-ion/li-pol
Dobíjení přes USB konektor
Interní GSM anténa
Externí GPS anténa

Rozměry
Šířka – 26 mm
Délka – 250 mm (max)
Kabel antény – délka 0,5 m
Trubkové pouzdro

Startovací čas GPS
Studený start – 45s
Teplý start – 1s

Pracovní teplota: -20°C až 70°C
Vlhkost: 5% – 95% bez kondenzace

Foto: WIMB