reklama

reklama

Enduro Race Ještěd 15.6. – Pozvánka

Enduro Race JeštědMinulý týden jsme si pohledem přes Lukášova řidítka připomněli letošní první závod Enduro Serie 2015, který již tradičně startoval v Koutech. Mnozí, kdož se tohoto závodu zúčastnili, možná ještě plně nevstřebali zážitky, přitom zbývá již jen necelý týden do startu druhého seriálového Endura, tentokrát na novém místě – na libereckém Ještědu. Tak doufám, že se tam všichni potkáme!

První start Enduro Serie 2015 jsme po redakční stránce pokryli jen částečně. Důvody jsou náležitě popsány v reportáži z Endura v Koutech. Na Ještěd se ale chystáme skoro všichni. Pokud tedy chcete potkat veselou partičku BikeAndRide.cz nebo vás zajímá dobré svezení na více než zajímavém místě, pak neváhejte s přihlášením (výhodné startovné pouze dnes do půlnoci!) a pomalu si začněte balit věci.

Enduro Race Kouty - Foto: Milos Lubas

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Pro ještě větší namlsání přinášíme převzatý text oficiální pozvánky:

Těšíte se na Ještěd? Máte na co!

Zdejší lokálové pro vás s láskou naplánovali hned šest RZ! Celý závod se odjede na obou stranách ještědského hřebene v okolí Sportovního areálu Ještěd. Část rychlostních zkoušek povede po tratích Bikeparku Ještěd, další část po vybraných trailech v jeho okolí. Celková délka závodu bude cca 33 km a dá se předpokládat, že na něm strávíte 27 minut super jízdy v erzetách.

Kdo má rád pocit, že skutečně ví, do čeho jde, ten jistě ocení následující základní data popisující jednotlivé erzety:
RZ1: 2,5km | +61m | -352m,
RZ2: 1,3km | +28m | -223m
RZ3: 1,3km | +35m | -112m
RZ4: 2,6km | +68m | -437m
RZ5: 1,9km | +17m | -347m
RZ6: 1,4km | +34m | -260m.

Která z RZ bude vybranou Red Bull RZtou? A která tzv. Nutrend RZ? To zůstane tajemstvím až do neděle…

Na čem se pojede?

Na Ještědu vás čekají rychlé pěšiny, kamenité sjezdy i upravené klopenky a skoky bikeparkových tratí. Rychlostní zkoušky byly vybírány tak, aby obsahovaly různé profily terénu a typy podkladu, otestovaly technickou zručnost závodníků i jejich rychlost. Transfery mezi rychlostními zkouškami naopak prověří celkovou fyzickou připravenost. Tak to má být, je to přeci enduro!

Lanovkou i po svých

Přejezdy mezi RZ budou zahrnovat jak výjezd lanovkou na Skalku (2x), tak i cesty na kopec po vlastní ose. Výjezdy jsou naplánovány po asfaltových cestách i po zpevněných lesních cestách. Větší část z nich zvládnete jistě vyjet po vlastní ose, pár míst vás ale nejspíš donutí sesednout z kola a kousek se projít pěšky. A snad se i trochu pokochat zdejší krajinou.

Enduro Race Kouty - Foto: Milos Lubas

Tradiční značení + mapa v batohu

Tratě budou tradičně značeny cedulkami se šipkou, mlíko bude tam, kde bude potřeba, na zásadních rozcestích pak vše pojistí „zběsile mávající lidé.“ Vyznačení tratí bude probíhat v pátek odpoledne, k tréninku budou proto přístupné v průběhu soboty, kdy bude možné pro dopravu na kopec využít i sedačkovou lanovku na Skalku (sobotní jízdy nejsou zahrnuty v ceně startovného).

*Mapka závodu s vyznačením transferů bude přiložena ke každému startovnímu číslu, což znamená, že od soboty můžete najíždět, co se do vás vejde.

Kdo by měl technický problém s kolem nebo mu vlastní stroj aktuálně chyběl, může využít Test centrum Specialized a půjčit si třeba Specialized S-works Enduro 29” Carbon, na kterém „létá“ i Michal Prokop.

Enduro Race Kouty - Foto: Milos Lubas

Prezence bude připravena u dolní stanice lanovky na Skalku v sobotu od 12:00 do 17:00 a v neděli 8:00 – 9:45.

Start v neděli 15.6. v 10 hod!

Registrace na závod na webu www.enduroserie.cz (do pondělí 9.6. 24:00 za sníženou cenu) nebo na místě během soboty a neděle za plnou cenu.

Parkovat vozy můžete na centrálním parkovišti sportovního areálu Ještěd.

Veškeré informace k seriálu a závodu najdete na www.enduroserie.cz nebo www.facebook.com/enduroserie.cz

Foto: Miloš Lubas
Enduro Race Kouty - Foto: Milos Lubas