reklama

reklama

BnR Trip – Brno ze severu

BnR Trip Brno - severTento víkend jsem využil příležitosti, cestou za rodinou do Brna sbalil kolo a když jsme jeli v neděli na grilování ke kamarádům do Podolí, rozhodl se, že to zpět vezmu na kole. Výlet to byl na „odpolední švih“ víc než slušný. Objevil jsem pro sebe nová místa a projel si pár „starých známých“ trailů.

*úvodní foto – PP Medlánecké kopce

Jelikož mě čekala celkem dlouhá trasa a času nebylo před večerním návratem do Prahy nazbyt, nefotil jsem tentokrát až tak poctivě jako jindy. Navíc jsem trasu často volil tak nějak náhodou, jak mi to zrovna vyšlo. Místní by ji určitě dokázali náležitě odladit, ale co, nějak se začít musí.

S ohledem na výše zmíněné se mi nechce pouštět do hlubšího popisu, berte to dnes spíš jen jako inspiraci, nebo mi naopak poraďte, kudy to mám vzít příště. Vím třebas, že jsem klasickou „Naučnou“ (červená TZ u Soběšic) jel jenom z půlky a navíc v protisměru. Zprvu jsem měl v plánu říznout to na kopec po modré, pak si dát celou naučnou a pokračovat dál. Čas ale neúprosně běžel a taky mě zajímalo, jaké to je na druhou stranu? Není to ono! Příště si ji střihnu tak, jak se běžně jezdí – ze Soběšic.

BnR Trip Brno - sever
Po žluté nahoru z Mariánského údolí

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Ostatně ze Soběšic jsem chtěl jet dolů do Řečkovic po žluté, ale nějak jsem ji ztratil, jel poněkud alternativně „podle čuchu“, což nebylo zlé až na závěrečný kruto-sjezd, který musí být na jaře celkem zábavný. Teď byl ale tak zarostlý, že jsem dolů přijel a krvácel jak Ježíš…

A také jsem objevil Přírodní Park Medlánecké kopce. Myslel jsem si, že to vezmu přes Babku, ale nechtělo se mi tak vysoko, proto jsem si to radši zkrátil přes jiný kopec. A stálo to za to! Parádní místo s parádním výhledem. Tohle objevování bikových možností okolo Brna mě baví.

Tak zase příště Brno – v létě si tu zase něco najedu.

Základní data
Lokalita: Brno – východ/sever
Délka: 36 Km (najeto 41 km)
Převýšení: 1056 m (nastoupáno 1250 m)
On-line mapa a GPX data


BnR Trip  Brno sever

Foto: Štěpán Hájíček
BnR Trip Brno - sever
„Naučná“ – Soběšice