reklama

reklama

Bell Super – představení

Bell SuperMinulý týden jsme se blíže podívali na dostupnou enduro helmu Bell Stoker, která prochází redakčním testem a zmínili jsme, že máme půjčeného i jejího slavnějšího a robustnějšího brášku – Bell Super! Zde jsou první dojmy, fotky a údaje.

Bell Super aktuálně vozí na hlavě Kuba, který chtěl „pořádný škopek,“ co něco vydrží. Bell Super je, při svém poctivém zpracování, neošizenému materiálu (395 g – vel. L, 58-62 cm) a všem drobným vychytávkám, určitě dobrou volbou. Když si Kuba přinesl nový kyblík domů, tak ho trochu rozhodila skutečnost, že ho upínací pásek na temeni nepříjemně tlačil. „V prodejně, když jsem si Bellku zkoušel, tak to bylo v pohodě?!“ Naštěstí ale brzy přišel na to, že lze upínací mechanizmus posouvat v několika stupních nahoru a dolů. „Jen to první lupnutí, když jsem se snažil upínací systém povolit, mě docela vyděsilo a říkal jsem si, že mám asi vyděláno.“
Bell Super

Naštěstí tomu tak nebylo. I v případě Stokeru znělo prvotní křupnutí při uvolňování temenní části děsivě, ale nic se nezlomilo. Po prvním šoku si tak Kuba posunul upínací systém o kousek víc dovnitř a bylo hotovo. Už žádný nepříjemný tlak, jen jisté a komfortní usazení.
Bell Super

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zmínit bychom měli ještě velkolepý štítek, který je oproti levnějšímu Stokeru uchycen pomocí dvou velkých matic. Takto jej lze snadno nastavit do potřebné polohy, případně jej zvednout, aby se vám pod něj vešly velké DH brýle poté, co se dohrkáte do cíle. Jen malé upozornění – zkontrolujte si, zda máte štítek rovně. Stačí trocha nepozornosti a budete jej mít nakřivo jako francouzský baret.

Oficiální popis a parametry
Kategorie all-mountain biků se vyhranila již dávno. Nyní je čas, vybrat tu pravou přilbu – Bell Super. Protože na tenhle styl ježdění potřebujete něco, co vám poskytne ochranu přilby pro sjezd a odvětrání XC přilby. Super má dokonce integrovaný držák pro kameru GoPro.

UPÍNACÍ SYSTÉM – Speed Dial Fit System
KONSTRUKCE Fusion – In-mold Microshell, Internal Reinforcement, Google guide
VENTILACE – 25 otvorů
VLASTNOSTI – lehké Cam-lock průchodky a pásky, polstrování X-Static®
VELIKOSTI – S (52–56 cm), M (55–59 cm), L (58–62 cm)

CENA 2 999 Kč – pořídíte na eshop.progresscycle.cz
Bell Super

Bell Super

Bell Super

Bell Super

Bell Super

Bell Super

Bell Super

Bell Super