reklama

reklama

Santa Cruz Bronson – invaze 27,5“ neustává!

Santa Cruz Bronson - Tech NewsNyní už není pochyb o tom, že nejmladší průměr kol 27,5“ se na nás v letošním roce masivně povalí ze všech stran. A vlastně proč ne! Jeden z nejnovějších přírůstků do rodiny 650B – Santa Cruz Bronson – vypadá více než lákavě!

Santa Cruz Bronson - Tech News

Santa Cruz Bronson - Tech News

Je asi vážně nesmyls stavět enduro stroje na 29 palcích, jak nám to nutí Specialized. Zároveň mám ale poslední dobou pocit, že když si sednu na šestadvacítku, mám pod sebou „dětské kolo“. Asi už mě dostaly marketingové kampaně! Nebo ne? Trošku možná ano, ale přesto si říkám, proč by výkonný trail-bike nebo lehčí enduro nemohlo alespoň částečně těžit z výhod větších obručí? Ostatně trail-biku na 26“ kolech budeme dost možná do roka a do dne chystat slavnostní rozlučku před odchodem na „zasloužený odpočinek“.

Dost teoretizování, pojďme se podívat na nový přírůstek do rodiny 650B. Santa Cruz Bronson, je, krátce shrnuto, all mountain se 150 mm zdvihu, systémem VPP a volitelně karbonovým nebo hliníkovým rámem, který startuje na parametru 27,5“. První pohled na rám může svádět k myšlence, že kluci z dílny na západním pobřeží USA jednoduše vzali rám Bluru LT, přidali 10 mm zdvihu, trochu prostoru pro větší kola a hotovo! „Tak tomu rozhodně není!“ Nese se hlas znějící přes oceán. Bronson je zcela novým kolem v sestavě Kalifornské značky, který v její nabídce otevírá zcela novou kategorii – all mountain.

Hláška o tom, že za strojem Bronson stojí 20 let vývoje, zní na jednu stranu dost nadneseně, když se nad tím ale zamyslíte, není vlastně nijak scestná. Bronson je, bez ohledu na velikost kol, jednoduše nejnovější přírůstkem do rodiny Santa Cruz, za jehož realizací skutečně stojí oněch 20 let zkušeností, poctivé práce a nikdy nekončícího vývoje. Co tedy Bronson přináší nového?

Dohromady nic až tak revolučního, co bychom u Santy doposud neviděli. Jen je to vše úhledně zabaleno do jednoho příkladně vyváženého celku. Už jen samotný rám, který od pohledu působí elegantně, vzdušně a bytelně zároveň.

Santa Cruz Bronson
– 27.5“ (650B) kola
– 142 mm zadní pevná osa
– nové pryžové kryty spodní trubky a zadní stavby (strana pohonu)
– dvě montážní místa pro košík
– kované horní rameno
– kované spodní rameno s „chytře“ natočenými maznicemi, které ponechává dostatek prostoru pro vodítko řetězu
– kleštinové uchycení čepů: fixovány bez stahovacích objímek
– ložiska s kosoúhlým stykem – kluzná pouzdra (všechny čepy)
– Shimano Direct mout uchycení přehazovačky, na výběr bude i klasický hák přehazovačky
– plně karbonové patky a úchyt brzdy
– tvarovaný hardware čepů – žádné přídavné spoje
– příprava pro ovládání teleskopické sedlovky RockShox Reverb Stealth (uvnitř rámu)
– karbonové montážní body ISCG-05

Nový Santa Cruz Bronson by měl být, vedle jiného, novou a dnes již tedy odtajněnou zbraní jezdců SC Syndicate pro všechna letošní enduro klání. Jak se dá na Bronsonu řádit, se můžete podívat na následujícím videu kde se se středním průměrem luxusně perou Steve Peat, Greg Minnaar, Cedric Gracia a Josh Bryceland.

A na závěr jednu doplňkovou informaci. Santa Cruz ve spolupráci s ENVE připravil 10 setů, které se liší barevným ztvárněním ENVE karbonových kol. Tyto variace jakož i mnohé další informace najdete tradičně na webu www.santacruzbicycles.com

SANTA CRUZ BRONSON from santa cruz bikes on Vimeo.

inzerce

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Santa Cruz Bronson - Tech News

Santa Cruz Bronson - Tech News

Santa Cruz Bronson - Tech News

Santa Cruz Bronson - Tech News