reklama

reklama

Pondělní Videonálož #6_2018

To jsou zase turbulence počasí a navazujících událostí! Minulý týden bylo v Praze a okolí slušné jaro! Teplota několik dní kolem deseti stupňů, sluníčko a až překvapivě suché lesy. Po dlouhé době jsem se vrátil z kola a nekapal mi šos, jako bych byl vodník Česílko!

Slušně mě nalomila skutečnost, kdy jsem ve čtvrtek poprvé vytáhl svůj nový stroj Rock Machine Blizzard 90-27, načež jsem si, až na pár rozčvachtaných míst rozježděných těžkou lesní technikou, užil famózní hodinu v sedle. Na víc bohužel nezbyl čas! Nepříjemné na tom bylo, že jsem večer po návratu domů „dostal za úkol“ zabalit sebe a sportovní vybavení pro celou rodinu s tím, že se v pátek ráno jede na hory!

Jindy bych se asi necukal, ale představa, že opouštím pomalu se zelenající Prahu a mířím do zmrzlých a v bílé peřině zahalených Jeseníků mě tentokrát moc nenaplňovala. Jak krásné by to bývalo mohlo být vyrazit v pátek znovu na svoje nové kolo?! Třeba bych před tím stihl i přehodit gumy (čekají na něj dvě pryže od Continental – Der Baron Projekt 2,4″ a Der Kaiser Projekt 2,4″), překonvertovat jej na bezduše a prostě si to užít!

No nic, alespoň jsem se dostal na místa, která mám rád, vyzkoušel novou lanovku v Kopřivné a opět ze sjezdovky nakukoval do lesa a snažil se vypozorovat, co nového zde, od mé poslední návštěvy s kolem, pro bikery nachystali! A že jsem tu nebyl pořádně dlouho! No nic. S tím, jak teď objíždíme domácí lyžařská střediska – hlavně že to děti baví – se mi postupně natahuje seznam lokalit, která bych rád v létě navštívil. Zatím to máme: Monínec, Špičák, Kopřivná…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Co jsem zase nasliboval na BikeAndRide.cz

Pevně doufám, že už jste nějak pochopili a přijali fakt, že když v pondělí slíbím určitý obsah, ne vždy se mi jej podaří do pátku realizovat a zveřejnit. Tak to bylo opět kupříkladu s testem EVIL Wreckoning, který jsem z různých důvodů minulý týden nestihl, více jej už odkládat snad nebudu!

Ostatně dnes radši nic velkého slibovat nebudu, jelikož mě čeká všelijaké vyřizování ohledně „domácího vozového parku“, proto nechci slibovat něco, co nemusí vyjít. Zároveň je mi jasné, že mnoho z vás „rodičů“ bude tento týden mimo domov na jarních prázdninách s dětmi, což ale neznamená, že byste si po večerech nemohli přečíst něco zajímavostí o kolech.

Místo obvyklých „sladkých řečiček“ a „laciných slibů“ vám dnes prozradím jen jedno! Na cestě do redakce je hodně zajímavý stroj Whyte S-150 Carbon RS (29“, 150 mm), o kterém jsme si to nejzajímavější z teoretické roviny pověděli v představení kolekce Whyte 2018. Jedna perlička nakonec. Pánové z českého zastoupení Whyte berou svoj práci hodně seriózně a ke svým kolům nabízí služby, jaké jinde nenajdete.

Dovolte mi vyjmout část z naší komunikace, abyste věděli, co nás čeká: „Kolo ti přijde v tzv. PRO TRAIL TUNE módu, což je jedna za služeb, které nabízíme našim zákazníkům. Konkrétně jde o to, že bude Whyte S-150 kompletně seřízený a nastavený na tvoje parametry, co jsi nám posílal. Stačí tedy nasadit přední kolo, namontovat pedály a vyrazit na traily! Toto je základní nastavení TRAIL TUNE. PRO znamená, že bude kolo na tmelu a bude na něm namontován 2 x ShockWiz na odladění odpružení!“

Sakra já už se těším! Jen doufám, že toho sněhu moc nenapadne a že hlína vydrží chvíli zmrzlá!

www.instagram.com/whytebikes.cz.sk

Retallack Might Be Our Favorite MTB Vacation…

Takhle to vypadá, když si redakce online magazínu Pinkbike udělá volníčko a vyrazí na kolo po boku takových jmen jako jsou: Brett Tippie, Casey Brown, Bas van Steenbergen, Micayla Gatto nebo Kenny Smith. Asi se také zkusím někdy domluvit a vyrazit společně s Gaspim, Mároškou, Myšákem, Andreou D., Vojtou Bláhou, Michalem Prokopem, Datlem a… Koho se mi ještě podaří sehnat a přemluvit. Jen vrtulník asi nebude!

Celá story a hromady úžasných fotek na: www.pinkbike.com

Sławek Łukasik escaping the winter

Pokud vás zimní sporty příliš neberou, můžete se inspirovat na příkladu jezdce jménem Sławek Łukasik, který jezdí za NS Bikes Factory Racing team. Panáček se totiž rozhodl vyměnit evropskou zimu za novozélandské léto! Chápu a závidím.

Foto opět na: www.pinkbike.com

50 Years of Riding a Bicycle

Také vás občas přepadne otázka, zda vás kolo bude stále tak moc bavit, až vám bude o deset, dvacet, či třicet let víc? Pokud ano, zkuste si vzít k srdci to, co říká Mike Bishop: „Padesát let strávených jízdou na kole! Jak by to nemohlo být cool!“
*Mimochodem toto video se dnes dost hodí, když už jsem v úvodu zmiňoval ten EVIL!

Snow trail maintenance & fun

„Tvrdá práce pro malého kluka, ale někdo to udělat musí!“ Respekt!

RAW 60 Part 2 – HOME Lappin´

Zkrátka a dobře 60 vteřin čisté a ničím nerušené bikové zábavy! Nevím, kde přesně německý jezdec Amir Kabbani žije, ale ty lesy, kde jezdí, vypadají, jako by to bylo u nás za barákem!

Riding The Kingdom Trails with Jeff Lenosky and Phil Kmetz

Teplíčko, sluníčko, ptáčci zpívají… Kdo by nezáviděl práci, jakou má Nate Hills s přípravou svého seriálu #followcamfriday.

MAN, WHAT A TRAIL! POV w/ Scotty Laughland – Innerleithen

Další POV trailový seriálek…

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Not Always Sunny – Finale Ligure MTB Trails | Matej Charvat – MY RIDE #16

Matěj Charvát nás poslední dobou slušně zásobuje svými videi. Jeho již tradiční dílenský seriál přihodíme rovněž, nejdříve se ale pojďme podívat, jak to vypadá ve Finale Ligure, když tam tři dny prší!

MTB TIPS #5 | Jak si nastavit SAG?!

Tohle je přátelé vážně důležité! Kdo si není jistý se základním nastavením svého vzduchového odpružení, ať si tento díl Matějovy dílny pustí klidně vícekrát za sebou!

**BONUS**

ABSURD Priest on Graziella vs cycling -WATCH UNTIL THE END

Jsem si naprosto jistý, že toto bylo zcela spontánní a nečekané setkání s bohem! Aneb co vše si může člověk na kole dovolit, když má rezervované místo v ráji!

Snow Kayaking – (Entry#1 Short Film of the Year Awards 2017)

Malá inspirace pro případ, že vás tradiční zimní sporty již nudí! Třeba z toho bude hit příští zimy!