reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #44_2017

To jsem si takhle nechal na poslední týden mého soužití s Giantem Reign 1.5 GE (2018) focení akčních a fotek a detailů a přemýšlel, kam jej vytáhnout, aby to mělo nějakou šťávu! Dlouho jsem zvažoval Telnické stezky, ale na poslední chvíli mě odradilo blátivé video z kempu CharvratBros a proto jsem to ohnul na Děčínský Sněžník!

Snažil jsem se vybrat den, kdy by i zde na severu mohlo být trochu sluníčka a pak prostě vyrazil. Cesta po nové dálnici s luxusními výhledy na údolí Labe vypadala dost slibně a pozitivně, pak jsem ale projel dvojicí tunelů před Ústím a náhle se mi otevřel výhled na severovýchodní hřeben Krušných hor skrývající se v těžkých mracích. Chvíli jsem přemýšlel, zda to neotočím a nevrátím se třeba na Lovoš, kde svítilo sluníčko, pak jsem si ale řekl, že nebudu měkký, že to nemůže být nahoře tak hrozné!

No… Pod Sněžníkem, ve stejnojmenné obci, kde jsem zaparkoval auto, byla mlha, že by se dala krájet, foukal vítr a teplo také zrovna nebylo. Natož sucho! I to vše jsem ale nakonec morálně ustál, oblékl si své „montérky“, nachystal kolo a vyrazil do akce. Nakonec to stálo za to. Bylo mokro, sakra mokro, velké louže i tam, kde bych je nečekal a na mnoha místech hromady bláta. Ale pískovcové šutry klouzaly tak nějak přiměřeně.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Těšil jsem se, krom jiného, na famózní výhledy z ochozů stolové hory, ale ty mi po většinu dne zakrývaly těžké, nízko posazené mraky. I tak jsem se nevzdával, udělal jsem pár slušných akčních fotek se zdůrazněným zamlženým počasím a pak se snažil si také trochu zajezdit. Nakonec, když jsem na vršek Sněžníku vystoupal ten den již potřetí, se předpověď konečně naplnila, mraky roztrhal silný vítr a já si na závěr dne užil i ony panoramatické výhledy!

Na samý závěr dne jsem dokonce stihl pořídit fotodokumentaci k představení brašen Apidura, které jsem vám naservíroval minulý týden a mazal domů do údolí trochu se ohřát! Zážitek to byl rozhodně silný a v konečném důsledku i veskrze pozitivní!

Tento týden na BikeAndRide.cz

V předchozí stati jsem se nějak „rozkecal“, proto jen stručně. Nejpozději zítra chci dokončit již před týdnem slíbený test Lapierre Prorace SAT 629, který mám již z větší části hotový. Rovněž jsem se pustil do prací na testu Giantu Reign 1.5 GE, který se mi možná podaří složit dohromady již koncem tohoto týdne. Kdyby ne, tak určitě na začátku příštího!

Mezi tím se budeme opět věnovat testování, kdy aktuálně proháníme profesionální „štěrkolet“ Cannondale SuperX SE, dnes odpoledne vrátím Reign a vyzvednu si… Víte co, koukněte na Instagram/bikeandride.cz 😊

www.instagram.com/bikeandride.cz

Red Bull Rampage 2017

Asi nemusím nikomu připomínat, že se v pátek odehrál další ročník Red Bull Rampage! Myslet si můžeme o této akci co chceme, ale nikdo jí neodpáře historický význam a hluboké kořeny. I já se v pátek díval, jak mi jen čas dovolil, a pak jsem si důležité momenty a zajímavé starty projel ještě jednou v sobotu ráno. Vítězem se letos stal Kurt Sorge (92,66), za ním se umístili 2. Cam Zink (90,33), 3. Ethan Nell (90.00), 4. Brandon Semenuk (89.66) a 5. Brett Rheeder (89.33) atd.

Pokud jste letošní Rampage nesledovali, pak vám doporučím podívat se nejen na jízdy nejlepších třech jezdců, ale určitě se mrkněte také na start v prvním kole mladého frantíka jménem Antoine Bizet, který se točil tam i zpět a jako jediný letos namotal double backflip! Famózní je rovněž začátek druhého kola v podání Kanaďana jménem Tom van Steenbergen. Ten se prostě odrazil z útesu a skočil na svoje kolo. Prý se tomu říká caveman nebo také ninja drop!

*Záznam Red Bull Rampage 2017 na www.redbull.tv s možností používat záložky, přepínat mezi jezdci atd.

Foto: Red Bull

Red Bull Rampage – co si o něm myslí Cedric Gracia (CG VLOG #265)

Máte nakoukáno? Tak si teď poslechněte, co si o současné podobě Red Bull Rampage myslí Cedric Gracia, jak vzpomíná na časy, kdy se tohoto klání sám účastnil a jaké v tom vidí největší rozdíly. Sorry CG, Rampage je dnes vážně více slopestyle než big mountain MTB freeride. S tím už asi nice neuděláme!!!

Alpine Lording with The Nomads

Klasickou část videonálože zkusme začít zlehka, příjemným alpským výletem s luxusními výhledy a parádní cestou zpět do údolí!

Ryan Middleton Weekly Wutang

Nebo byste radši něco surovějšího? Toto video je surové až dost. Postrádá barvy, teplé slunce a vyhlazené traily! Čekat můžete jen britské bláto a pořádný diktát za řídítky!

S-Works trail magic

Všude se neustále mluví a ukazuje Kanada a její nekonečné možnosti pro biking. Ale co jiné kouty světa? Pojďme se mrknout, kde kupříkladu jezdí a na čem trénuje jeden z významných enduro jezdců Švédska – Oliwer Kangas.

Respect | A Call to Action for Sustainable Mountain Biking

Když už jsme u toho: „Britská Kolumbie je známá jako oblast hojně vyplněná divokou přírodou. Nejen místní lidé jsou přitom rádi, že se do této divočiny mohou volně vydávat, přestože je i zdejší životní prostředí dosti křehké. Prosíme proto všechny, respektujte přírodní ekosystém a přijměte vlastní zodpovědnost za to, aby zde tyto krásy zůstaly zachovány i pro další generace.“

Jo Allard – Coeur de Loup

Toto by měl být malý experiment sloužící k ověření, zda je možné natočit slušné bikové video s kompaktním fotoaparátem Sony RX100. Vypadá to, že rozhodně ano! Jen mě na tom dráždí ty jeho džíny!

In the Valley of the Sun

Po čase zase jedna skoro až epická podívaná z produkce značky Rocky Mountain. To si takhle Thomas Vanderham a Sam Schultz zabalili své věci a vyrazili objevovat krásy oblasti Sun Valley v Idaho (USA).

Evolution to Unemployment Line with Kendall-Weed

Tradičně jedno parádní pralesní poježděníčko pohledem jezdce jménem Nate Hills, autora seriálu #followcamfriday

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Easy shred with Hugo Robenek

Tohle je vážně slušný diktát na trailech v Kouteckém bikeparku! Jméno Hugo Robenek mi zatím nic neříká, ale mám takový pocit, že bych si jej měl dobře zapamatovat!

Mimochodem pár fotek k jeho výstřednímu videu najdete na: www.pinkbike.com

Podzimní sobota: konečně zase na kole s Lůďou

Nebo něco více surového či autentického z domácích luhů a hájů…

**BONUS**

LETICIA BUFONI BACKFLIPS A BMX BIKE!

Leticia Bufoni je poměrně známou a úspěšnou skateboardistkou, která se jen tak něčeho nezalekne. Třeba když se kluci rozhodnou, že ji naučí skákat backflip na BMX kole!

Weightless – Jean-Baptiste Chandelier

Takové menší zasnění ve stylu: „Kdybych tak měl křídla…“

Imagination: Tom Wallisch

Kdo jako dítě nezažil něco podobného? Jedete autem s rodiči, díváte se znuděně z okénka a představujete si, jak by šla krajina míhající se okolo využít pro různé nevšední kousky 😊

TATRA World Record – Extreme 4×4

Říká se, že „Tatra nezná bartra!“ Ve zdolávání rekordních překážek to bude jistě pravda, jelikož tímto kouskem si Tatra připsala na svůj účet zase jeden světový rekord!