reklama

reklama

Pondělní videonálož #32_2016

pondelni-videonaloz-32-2016Za posledních několik týdnů jsem objel s kolem, či přesněji s koly, více jak půl republiky. Hodně jsem se zaměřil na severozápad (Krušné hory), ale dostal jsem se i do Krkonoš a nakonec se přesunul na východ, do oblasti Moravského krasu. Bylo to super cestování a ježdění, jen si tak říkám – nemění se můj (náš) riderský vkus?

Dost jsem o tom posledních pár dní přemýšlel a snažil se analyzovat sám sebe, své tužby a prožitky. Výsledkem je zjištění, že mě asi pomalu ale jistě přestává bavit jezdit po běžných cestách a pěšinách a na svých výpravách za poznáním, nebo jen za zábavou s kolem, hledám čím dál tím častěji specifické tratě, traily či terény.

Dřív jsem si jednoduše sednul k mapě, objel pár kopců a radoval se z toho, když jsem narazil na pár zajímavých úseků, jinak mi stačilo vychutnat si prostý fyzický výkon, výhledy či jednoduše krajinu kolem sebe. Jak jsem si později sám na sobě ověřil, i toto ještě umím, ale v zásadě jen za podmínky, že si sednu na své CX kolo s tlustými plášti (Maxxis Rambler 700x42c) a podle něj plánuji svou výpravu. Tedy po silnicích, silničkách, cestách a cyklostezkách. Ony se dnes třeba Krkonoše snad ani jinak projet nedají (minimálně legálně).

Malá ochutnávka z mojí návštěvy Trutnov Trails – celý článek

Když ale usednu za řídítka horského kola, najednou je mi překážkou „plácání se neutrálními cestami“ bez výraznějšího vzrušení. Šlapat třicet minut, hodinu i víc po zpevněné cestě kamsi vzhůru mi rozhodně nevadí, tedy za podmínky, že mi odměnou bude výživný, technicky náročný či jinak zábavný trail. Ty přírodní jezdím vlastně jen doma, jelikož tam je znám a vím přesně kam jet. Jinak ale vlastně skoro vždy hledám cíleně budované stezky (oficiální i ilegální).

Výjimkou budiž třeba Děčínský Sněžník, kde je pár přírodních turistických stezek, které rozhodně stojí za to. Ale to je podobné jako doma, tady už to povětšinou znám, pěšky i z kola a vím kam přesně jet a co přesně mám očekávat. Jak je to tedy s tím naším vkusem? Měníme se s tím, jak se mění svět okolo nás? Baví nás instantní (budované) traily dnes více než ty přírodní, vyšlapané, či zvykové? Před pár lety bych řekl, že to může být tak 70/30 ve prospěch přírody, dnes se obávám, že to, v mém případě, bude možná i přesně naopak! A jak to máte vy?

Follow me to Livigno!

Pro začátek si dejme jednu pozvánku od legendy BMX a MTB – Hanse Reye. Jednou z jeho oblíbených evropských destinací je Livigno a zdejší Mountain Park Carosello 3000, kde již několik let vznikají stezky podle jeho konceptu „Flow country“. Co to znamená v praxi se podívejte sami!

Richie Rude – This Is Home

Domov je místo, kde to znáte lépe něž kdekoliv jinde na světě, kde to máte rádi a kam se rádi vracíte. Toto je domov jezdce jménem Richie Rude.

The Whole Uncalada, Montrose Colorado

Prostě a jednoduše sraz příznivců značky Yeti v americkém Kolorádu… Kdo by se nechtěl přidat?

Along For the Ride with Brandon Semenuk

Menší pohled do zákulisí přípravy velkých bikových videí, v hlavní roli s Brandonem Semenukem.

ENDURO AS A FAMILY AFFAIR

Nic zásadního, jen enduro dovádění v krásné přírodě… Pohádka 😀

Hacklberg Trail in Saalbach Hinterglemm 2013

Malé doplnění k reportáži ze Saalbachu – hodně lidí tvrdilo, že nejlepší v této lokalitě je Hacklberg Trail, tak se společně podívejme, jak tato paráda vypadá 😉

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Dressler Kids Camp 2016

Máte-li malé ratolesti, které baví jezdit na kole, jednou z možností jak je zabavit a hlavně naučit lépe ovládat jejich kolo, představuje Dressler Camp.

**BONUS**

Urban DH. La Paz, Bolivia

I takto se lze bavit na kole… Aneb, „Kdo potřebuje les a hlínu, když máme asfalt a schody?“

Beautiful women. Playing basketball. Smile Pillows basketball.

No comment! Prostě dnešní bonus… 😀