reklama

reklama

T-Mobile Česká Enduro Série 2023 – Pozvánka + termíny závodů

I v roce 2023 bude T-Mobile Česká Enduro Série nabízet 6 závodních víkendů napříč celou naší zemí. Prakticky všechny lokality už znáte, nějaké starší vám možná budou chybět, jiné se zase (znovu) objeví. Občas totiž není jednoduché vyhovět všem závodníkům, ale ani místním pořadatelům, podmínkám, omezením.

V hledáčku pořadatelů je sice již delší čas vícero nových míst, ale k bodu, kdy se v nové lokalitě uspořádají první závody, vede poměrně dlouhá a trnitá cesta. Každopádně jedna staro-nová lokalita se na termínovku vrací (krušnohorské Klíny), jelikož nahrazuje jiný podnik, který bylo nutné po letech ze seriálu na čas vyřadit (šumavský Zadov).

Pokud to přitom podmínky a úřady dovolí, budou se pořadatelé snažit vymyslet a natrasovat v jednotlivých lokalitách nové lajny, nebo ty stávající alespoň různě poupravit, pozměnit.

T-Mobile Česká Enduro Série 2023

Kam zmizel Zadov?

Důvodů k aktuálnímu „odmáznutí“ Zadova z kalendáře České Enduro Série pro rok 2023 bylo hned několik, a to jak ze strany místního pořadatele, tak i ze strany pořádající agentury (Petr Čech Sport). Vzájemné jednání skončilo dohodou, že si tato zastávka dá pro rok 2023 pauzu a seriál se přesune na jiné místo už jen pro jeho větší pestrost. Každopádně stále panuje přesvědčení, že se Zadov na soupis závodů časem opět vrátí.

Staro-nová lokalita – Klíny

Mnozí z pravidelných účastníků T-Mobile České Enduro Série volali po zcela nové lokalitě. To přitom není dvakrát jednoduché ani rychlé, jak jsme vysvětlovali výše. Už jen jednání s úřady a dalšími zúčastněnými nejsou vždy zrovna snadná. Každopádně po 3 letech se do letošního seriálu vrací opět krušnohorské Klíny na severu Čech. Sport areál Klíny přitom bude hostit poslední závod letošního seriálu (termín 22.–24. 9. 2023).

T-Mobile Česká Enduro Serie 2023 – termíny závodů

reklama

REGISTRACE již v plném proudu

Možnost nákup permanentek je otevřená již od listopadu minulého roku. Tyto permanentky najdete na e-shopu České Enduro Serie (Gold / Silver), kde lze pořídit i jednorázový voucher, třeba jako dárek pro někoho ze svého okolí.

Samotná registrace bude spuštěna 14. 2. 2023 ve 14:00, primárně pro majitele permanentek (Gold / Silver), případně pro držitelé jednorázových voucherů.

1. 3. 2023 (bez upřesnění času) se spouští registrace pro všechny ostatní zájemce.

Všechny ostatní informace najdete na hlavní stránce www.enduroserie.cz, případně vás můžeme nasměrovat na rozcestník jednotlivých závodů www.enduroserie.cz/zavody (odkazy v přehledu), kde se lze hlásit na jednotlivé podniky.

Text: Štěpán Hájíček / Foto: T-Mobile Česká Enduro Serie