reklama

reklama

ASPIRE prezentace | Nové zastoupení pro Troy Lee Designs!

Brněnská společnost ASPIRE Sports patří mezi ty, jejichž pozvánka na prezentaci nových a zajímavých produktů se jednoduše neodmítá! Oproti loňskému „složitému roku“ zde přitom bylo k vidění poměrně dost zajímavých věcí, produktů, ale třeba i nově zastupovaných značek – například legendární Troy Lee Designs!

Text a foto: Štěpán Hájíček

Je to tak, TrojLíčko, TéeLDéčko nebo jak jej kdo nazýváte, nemusíme nejspíš nikomu obsáhle představovat. Přesto je smutnou realitou, že tato věhlasná americká značka zatím u nás neměla žádného oficiálního zástupce. To se ale nyní mění, jelikož si kluci zaoceánští, kteří jsou nejen mistry nápaditých designů, ale rovněž specialisté na mnohé zajímavé materiály a technologie, plácli se zástupci Aspire Sports!

Díky tomuto spojení se od zhruba půlky příštího roku dočkáme plnohodnotného zastoupení produktů Troy Lee Designs na našem trhu! Sláva!!!

Aktuálně jsem si přitom mohl prohlédnout a osahat více než solidní průřez nabídky slavného TLD. Poslechl jsem si také prezentaci, představující to nejzajímavější a klíčové, prohodil pár slov přímo se zástupcem značky, který do Aspire dorazil na pár dní z centrály v USA.

Nasál jsem atmosféru této designové ikony a byl ujištěn, že se na jaře můžu těšit na různé vzorky k bližšímu prozkoumání, představení a samozřejmě i otestování. Z vystavených kousků by mě v první řadě lákaly lehčí chrániče s chytrou pěnou (D3O) z řad Raid a Stage, nebo lehké rukavice AIR či ACE.

Nepředbíhejme ale událostem, pojďme se mrknout na rychlý průřez produktů Troy Lee Designs a počkejme si na jaro, až se tyto doplňky dostanou oficiálně na náš trh. Uvidíme, co z nich se dostane ke mně do ruky.

Troy Lee Designs – rukavice Air

Lehké, tenké, ale dostatečně pevné rukavice TLD Air jsou vhodné na kolo i motorku. Nabízí se v až nepřeberném množství designů a nechybí jim protiskluzový potisk prstů a dlaně. Svrchní část může být hladká, nebo opatřená plastickým logem či ochrannými prvky.

Více informací o rukavicích TLD Air: troyleedesigns.com

reklama

Troy Lee Designs – trailové helmy A1, A2, A3

Ve sféře trailového dovádění nabízí Troy Lee aktuálně tři úrovně helem, modely A1, A2, a A3. Zatímco „Á-jednička“ je určitý základ, který si lze vybrat s MIPSem či bez, „Á-dvojka“ a trojka jsou slušnými technologickými šperky. Už třeba jen díky třem úrovním ochrany – dvě tvrdosti pěny EPS a EPP a navíc i rotační tlumící systém MIPS.

Helmy TLD: troyleedesigns.com

Troy Lee Designs – integrálky D3 a D4

Kdo někdy slyšel o značce Troy Lee Designs, ten jistě nepřehlédl ani jejich legendární integrální helmy zprvu nesoucí jméno Daytona, později už jen „D“ a pořadové číslo. Aktuálně je nejvyšším modelem „D4“. O něco starší kousek „D3“ je ale stále aktuální, stále dostupný, plně funkční a stále poptávaný.

Troy Lee Designs – lehká integrálka TLD Stage

Naší pozornosti by ale neměl uniknout ani samostatný model TLD Stage. Tedy lehká a skvěle odvětraná integrálka (690 g – M/L) navržená především pro enduro jezdce, kteří se potřebují pohybovat s helmou na hlavě celý den.

Troy Lee Designs – chrániče, hadříky atd.

Dále se letmo podívejme na rychlý výběr dalších produktů Troy Lee Designs, které upoutaly moje oko při návštěvě prezentace ASPIRE Sports.