reklama

reklama

Wolf Tooth Echo – První Vlčí Lock-on gripy (tech news)

Inovace a novinky nemusí vždy přicházet s velkým HALÓ efektem a nemusí se vždy jednat o velké celky. Někdy stačí příjemné drobnosti. Třeba stylové, kvalitní a předpokládejme i komfortní gripy od Wolf Tooth.

Nové Lock-on gripy Wolf Tooth Echo jsou navrženy a určeny pro všechny MTB disciplíny, tedy od XC, přes enduro až po DH. Pro jejich výrobu se hledala optimální směs gumy, která by zaručila příjemný úchop, dostatečnou schopnost tlumit jemné vibrace, aniž by se to podepsalo na jejich odolnosti, či strukturální pevnosti – zvolena tvrdost 20A.

Dostatečně měkká a částečně lepivá guma je doplněna o střídající se diagonální vzor, který by měl rovněž pomoci udržet vaše ruce pevně na řídítkách.

reklama

Základní úchopová část nových gripů Wolf Tooth Echo Lock-On bude, dle očekávání, černá, ozdobit ji každopádně může širší paleta hliníkových stahovacích kroužků a k nim barevně sladěné koncovky s rozpěrkou.

Díky celkovému počtu osmi různých barev upínacích objímek bude snadné sladit nové gripy Echo Lock-On s ostatními komponenty Wolf Tooth (např. hlavová složení, podsedlové objímky, dálkové ovládání sedlovky atd.) či s celkovým barevným stylem vašeho kola.

Při bližším pohledu by možná někoho mohl zarazit fakt, že je vnější konec nových gripů Echo Lock-On otevřený, vyžadující záslepku či koncovku… Avšak toto řešení má svůj pragmatický účel! Buď totiž můžete použít jednoduché koncovky (v příbalu), nebo lze volit jednu ze stylových barevných variant, aby vše dokonale ladilo.

Tím hlavním důvodem otevřeného vstupu do gripů je ale možnost použít Wolf Tooth EnCase System, tedy šikovnou a obsahově bohatou sadu nářadí ukrytou právě uvnitř řídítek.

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Wolf Tooth

Wolf Tooth Echo Lock-On – základní parametry

  • Hmotnost: 106 g
  • Rozměry: 132 mm (délka), 32 mm (průměr)
  • Materiál: tvrdost gumy 20A, pevná plastová nosná část, koncovky Alu 6061
  • Potřebné nářadí: imbus 3 mm
  • Cena: 870 Kč

Více informací: www.wolftoothcomponents.com

České zastoupení: www.zookee.cz