reklama

reklama

BIKE Festival Garda & eMTB Challenge (video a zážitky | Michal Prokop)

Bike Festival na Gardě byl letos skutečně parádní. Za ty roky, co tam jezdím, byl letos rozhodně největší, jak co se plochy, tak i počtu vystavovatelů týká. Možná to bylo dané i tím, že jsem poslední dva roky, kvůli covidu, tuto akci vynechal, nebo naopak proto, že se po pandemii chtěli všichni ukázat!

(Michal Prokop)

Na Gardě se, v rámci festivalu, již tradičně jezdí závody v MTB maratonu, enduro, soutěž na pumptracku nebo také Bosch eMTB Challenge. To je vlastně takový enduro orienťák na oči na elektrickém kole. Právě eMTB Challenge jsem jel na Gardě poprvé a dost jsem se na tuto zkušenost těšil, už jen proto, že ježdění na oči mám vážně rád.

Při startu jsem dostal mapu závodu, načež původní nadšení trochu opadlo. Ze šesti erzet budou čtyři do kopce?! Paráda… Během transferu na jedničku zjišťuji, od Jirky Fikejze, který tu každoročně vyhrává, že trať je hodně podobná té loňské. Sakra!

reklama

Na startovce se objevuje i pár dobře známých jmen. Bratři Lupato, Wildhaber, Clementz, pár rychlých Švýcarů a legendy jako Klausmann, Hans Ray nebo Mike Kluge. Sranda zaručena! Rovnou musím říct, že závod bolel a dost!

Erzety směřující do kopce v tomhle počtu žádnou výraznou zábavou nebyly. Navíc mě mrzí penalizace za šlápnutí na zem v tzv. „No Feet Zone”! Zkoušel jsem následně vše dohnat v dowhillových erzetách, kdy jsem dokonce obě vyhrál! Byly ale zatraceně krátké, proto mě to v celkovém pořadí dopředu příliš neposunulo.

Nakonec z toho bylo 9. místo. I tak to byl super den s partou kámošů na kopci. Zážitky a zkušenosti do dalších závodů beru jako bonus. Garda byla zase skvělá!!!

Text: Michal Prokop / Ilustrační foto: BIKE Festival Garda Trentino

Více info o festivalu, či závodu samotném na stránkách: riva.bike-festival.de