reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #02_2021 | Postupný proces

Když se člověk vydá do terénu a najde novou překážku, jak postupuje? Každý asi trochu jinak a jiné to asi bude i za odlišných situací. Někdy člověk k takové překážce přiletí za zády svého kamaráda, nemá čas na rozmýšlení a prostě to tam pošle… Jindy to ale může být o poznání delší proces.

Sám třeba nejsem typem, který by se pouštěl vždy, hned a do všeho! Samozřejmě je spousta věcí, které při určitých jezdeckých zkušenostech člověk zvládne okamžitě a ani si z toho příliš nedělá hlavu. Nebo třeba jen přibrzdí, koukne za hranu, zmapuje terén, promyslí vhodnou stopu, optimální „taktiku útoku“ a „JE TO TAM!“.

Občas se mi ale rovněž stává, že narazím na překážku, úsek či sekci, do které se mi v dané chvíli nechce, nejsou na ni vhodné podmínky, nebo – to je určité specifikum testovacího jezdce – nemám s sebou zrovna kolo, na němž by bylo rozumné se do toho pouštět. Někdy je tohle jen první krok následující druhým, jindy to ale může být začátek delšího příběhu.

Sekce a sekce!

Jsou místa, která si okouknu, pro daný den vynechám, ale příště už to skrz ně třeba pošlu a je to OK! Pak jsou ale jiná, která mě něčím znervózňují, nesedí mi, ale přesto mě lákají. Pokud je to někde dále od domova, tak se občas zkouším dostatečně namotivovat a zkusit to, jelikož vím, že se na dané místo hnedle znova nedostanu (třeba loni na konci sezóny 2020 v Trutnově s Giantem Trance X 29 na Ptačí perspektivě). Jindy si je prostě jen „zapíšu do seznamu na příště“.

Zajímavé je to ale s úseky, které mám poblíž domova a k nimž se tedy dostávám relativně často. Z toho je pak občas „seriál na pokračování…“ Nejednou se mi stalo, že jsem se na danou sekci chodil opakovaně dívat, ať již při vyjížďce okolo, nebo třeba když se na dané místo dostanu při běhání či při procházce s dětmi apod. Pak se hlavně čeká na vhodnou příležitost…

Skvělé je, když časem ona příležitost přijde, když se sejdou podmínky, ta správná nálada a také odpovídající výbava! A nakonec i euforie z překonání sebe sama!

Rozebraný Deviate Highlander (www.singletrackworld.com)

I když ony různé překážky a různé situace mají mnohdy různé vyústění. Jednou se stane, že se člověk konečně odhodlá, zjistí, že na tom nic není a pak daný úsek s chutí zařadí do svého běžného repertoáru a dále již nad tím nespekuluje.

Jindy to ale může dopadnout i tak, že se mi onu překážku podaří zdolat, ale necítím se u toho moc dobře. To se pak někdy „nutím“ do dalšího pokusu, abych si to celé lépe zažil, což někdy vyjde, jindy třeba ne. Najdou se zkrátka sekce, které po prvním odhodlání dávám později zcela samozřejmě, ale i takové, u nichž mi každá další „návštěva“, každý další pokus, připadá skoro jako ten první!

Každý má zkrátka svoje limity, svoje bloky a svá omezení, s nimiž se musí občas poprat. Někdy pomůže třeba už jen vidět někoho jiného (spíš kamaráda něž nějakého „profíka“) jak danou „věc“ v pohodě sjede a pak to jde hnedle lépe.

Jindy se ale člověk nedokáže přenést přes svoje obavy a svůj „vnitřní třas“. V takové situaci je, alespoň z mojí zkušenosti, lepší se do dané sekce v tu chvíli nenutit, jelikož by to také nemuselo dopadnout dobře. Nenechat se zbytečně vyhecovat, když se ten den necítíte, není nejlepší, ať už okolí říká, co chce. Lepší jednu věc vynechat, než se do ní vrhnout v křeči a pak řešit nemilé následky! Příště třeba bude lépe a povede se to…

Welcome to GG, Yoann Barelli!

Jeden netradiční přestup! Yoann Barelli opouští po čtyřech letech značku Commencal a stává se prvním sportovcem světového formátu, který přijal místo v teamu mladé začínající značky z amerického Colorada – Guerrilla Gravity – o níž jste zatím možná ani neslyšeli, stejně jako já… Jejich kola lze ale objednat s dopravou zdarma i k nám do ČR.

Více info na webu: www.ridegg.com

Co k přestupu říká Yoann se můžete mrknout na pinkbike.com

BEST OF 2020 / Gabriel Wibmer

Gabriel Wibmer a jeho nejlepší momenty roku 2020!

Alex Rudeau – One Bike Fits All

Jedno kolo na vše? Není to spíš všestranným jezdcem?

THE NEW STEP DOWN JUMP IS BIG!! ISOLATION EP46

Dnes nás čeká ještě řada videí na sněhu, tak ať nezapomeneme, jak se jezdí na hlíně 😎🤣

Deviate Highlander Long Term Test Bike Build

Do puntíku rozebrané a na provázcích zavěšené… (Nejen) Deviate Highlander by se měl letos oficiálně dostat i do ČR!

Více o této značce na webu www.deviatecycles.com

SNOW IN THE UK POWDER DAY LSD!!!

Fatbiky nejsou mrtvé!!!

Whyte 403 V2 Bike

Žádná vyslovená revoluce, ale pěkný juniorský trailový hardtail. Ostatně novinky Whyte pro rok 2021 přehledně v našem představení.

**CZECH MADE**

Cristall cruisin´ – third episode / fourth episode

Dnes hned dva díly Cristall cruisin´, z Bikeparku Kálnica a druhý z Francie!

10 EASY BIKE TRIKŮ PRO ZIMNÍ TRÉNINK!

Co je pro vás větší zábava? Blbnout na sněhu…

MOTOKROS NA DĚTSKÝCH KOLECH V BAHNĚ!!

Nebo v bahně?!

DOWNHILL NA SNĚHU / FATBIKE VS FREERIDE

„Spolu s Vojtou Bláhou jsme vyrazili na Ještěd trochu pošredit zasněžený sjezdovky. Já na freeriďáku a Vojta na Fatbiku. O tom, že to byla sranda není pochyb.“

Jakub Vencl

Půjčili mi prototyp FAT BIKU! Co všechno zvládne?

Na čem se vozil Vojta Bláha ve videu Kuby Vencla? Rád vám to sám poví a ukáže!

PRASDURO 2020

Trocha podzimního „prasení“ na Prasduro 2020! Jen občas zírám, na čem to kdo jel!!!