reklama

reklama

Pondělní Videonálož #29_2020 | Někdy mám problém, že moc věřím!

Nebojte se, nedal jsem se na žádnou novou víru a ani na vás nechci zkoušet slovo boží, či jakákoliv jiná podobná „zaříkání“. Titulkem jsem se snažil spíše poukázat na fakt, že někdy prostě až moc věřím „externím zdrojům“, až u toho občas poněkud zapomínám na vlastní úsudek. Naštěstí ne vždy…

Stále asi není úplně jasné, jakým směrem dnes ve své úvaze mířím, že? Je to vlastně dost prosté. Někdy prostě až moc věřím mapám, předpovědím či aplikacím různého druhu, a pak jsem na ně, nebo častěji spíš na sebe, naštvaný, když se ukáže, že je vše trochu jinak, než jak onen zdroj tvrdil!

Svým způsobem se mi to stávalo vlastně už s papírovými mapami, kdy jsem si podle nich vytvořil určitou představu konkrétního místa, řekněme rozcestí, a v reálu pak bylo vše trochu jinak. Dnes už se moc často s papírovou mapou nepotkám, častěji věřím těm digitálním, a i zde se občas přistihnu, jak se třeba jen v duchu rozčiluju, když není v reálu vše tak, jak to bylo na mapě!

Tedy záleží na situaci. Obecně mám rád improvizaci a moc mě nebaví dělat si výrazné plány dopředu, když už ale nějaký plán mám, tak jsem rád, jde-li podle plánu. Jindy je ale plán takový, že se dojde (dojede) na určité místo a pak se bude plánovaně improvizovat.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Poroučí ti vítr, rozhoduje déšť!

Jinou oblastí, v níž často až moc spoléhám na vnější zdroje, je předpověď počasí. Tady toho člověk sám za sebe moc nevymyslí, i když! Za roky, co se pohybuju na kole nebo pěšky venku, a kdy si třeba pracovní týden nejednou plánuju podle počasí, už je ze mě vcelku slušný meteorolog amatér.

Mám už své odzkoušené zdroje a nástroje, třeba meteoradar v telefonu je taková moje pravá ruka, kterou jsem využíval již v dobách, kdy ještě neexistovala žádná komfortní aplikace, ale jen zjednodušený prohlížeč v telefonu.

Abych se ale vrátil k tématu. Když už se tak řídím podle předpovědi, jsem obvykle poněkud rozladěný, když se prognóza nevyplní. Dost mě třeba štve, když si dle meteodat určím, že budu jeden den pracovat z domu, jelikož se mi nechce nikde moknout a pak za celý den pomalu nespadne ani kapka. Grrrrrrr!

Je-li to opačně, člověk se těší na slunný den a najednou se před ním tyčí mohutný černý mrak, pak to není o moc lepší…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Zase ty výjimky

Naštěstí se ale najdou i příjemné výjimky potvrzující pravidlo, když se své přílišné důvěře v předpověď vzepřu a prostě jdu, či jedu s tím, že to nějak dopadne!

K tomu se mi vybavují různé příklady. Jeden souvisí s testem Pivotu Switchblade, který jsem si byl vyzvednout v Protocycles na jih od Prahy s tím, že se cestou zpět zastavím někde v Brdech a trochu se svezu. Jenže pak se zatáhlo, černé mraky na všech stranách, předpověď pozitivní výhled rozhodně neslibovala, radar také žádný zázrak, co s tím?

Ten den jsem naštěstí svůj plán nezrušil. Dorazil jsem na plánované místo s tím, že holt trochu zmoknu a tiše jsem doufal, že se to nějak přežene, než se dostanu na kopec! A? Přehnalo… Déšť nebyl nijak intenzivní, první hodinu se to dalo přežít, pak se mraky odšinuly pryč a později se místy dokonce ukázalo sluníčko! To byl zas jednou slastný pocit zadostiučinění, že jsem překonal své obavy a pohodlnost!

Jinou takovou zkušenost jsem udělal tento víkend při pěším výletě do Krkonoš, kdy má touha vyrazit na hřeben byla větší než obavy z toho, že trochu zmoknu! A zase se to jednou vyplatilo, jelikož za celý den, i přes pár hrozivě černých mraků, spadlo vlastně jen pár kapek!

Takže vlastně super výlet, úžasné výhledy, místy dramatické nebe a vlhko po těle maximálně od potu! Někdy se prostě stačí nebát, jindy to ale holt nevyjde… Ale to už je život.

Back to Basics with Micayla Gatto

Luke Cryer x Tommy C

Fotky k videu na: Pinkbike.com

Just one of those days

2020 Gravity Pre-Season Team Camp in Lousa, Portugal | Giant Factory Off-Road Team

New CLASH – CZ3

Sam Todd Stylus Shred

Wallner’s World – Åre Video Challenge 2020

SCOTT SR Suntour Shorts – Hugo Pigeon

Stumpjumper EVO x Matty Miles

New META AM 29: Speed to the finish with Antoine Vidal

**CZECH MADE**

Fresh trail

SJELI JSME ŠÍLENEJ TOBOGÁN!!!

„Dostali jsme tip na skvělej spot – opuštěný aquapark a nešlo jinak než se tam ihned vydat! Na místě jsme omrkli vypuštěný bazény, který byly super na streetový poježdění, ale hlavně nás do očí práskly dva monstrózní tobogány!

Klikatej tobogán byl příjemnější, ale trochu jsme se báli celkové stability této neudržované stavby (po řádném zkontrolování jsme usoudili, že projetí bude bezpečný).

Druhej tobogán byl víc než 20 m dlouhej, rovnej a hodně prudkej. Nejvíc nás znervózňoval mega kluzkej povrch, na kterým nebylo možný moc brzdit, protože hrozil smyk obou kol nebo nabrání obrovské rychlosti. Na konci tobogánu byl drop do bazénu, takže opravdu nepříjemnej set-up.“

BIKE O’Clock

TrailDIRECTOR – ZÁVODNÍ ERZETA

„Tenhle trail je součastí závodu Hardcore Blinduro, které se koná na Plešivci,“ Michal Prokop

DÉEM 2020 – Zkoušíme lítat černou Air line

„Natáčet, jak nám jde stavění od ruky, mi přijde už trochu jako stereo 🙂 Tak jsme s klukama zahodili lopaty a joysticky, a sešli jsme se na černé. Samozřejmě s dobrou náladou, a hlavně s bajkem!

Lajna plná érů bude navazovat na hrabanky, skoky a další části černé, tady na Déem. Tuhle nádheru má na svědomí náš hlavní stavbyvedoucí a můj mentor Mira Kopecký. Air line úsek bude ještě asi dvakrát delší, budou přibývat stepupy, prý i nějaké transfery. Zbytek nebudu prozrazovat, počkejte si na další paparazzi video z Dolní Moravy :)“

Josef Kašík