reklama

reklama

Norco Sight VLT 29 | Větší kapacita a větší kola (news)

Nedávno jsme protáhli poctivým redakčním testem jeden hodně vydařený nový kousek od značky Norco, all-mountain model Sight C3 29, chvíli na to dorazila informace, že Norco představuje novou podobu elektrické verze tohoto stroje Norco Sight VLT 29!

Již dříve jsem zmiňoval, že produktové řady značky Norco ještě nemám až tak podrobně nastudované, každopádně jsem se v rychlosti dopátral toho, že Norco Sight VLT, tedy eBike vycházející z této řady, již existoval v modelovém roce 2019 (přehled eMTB modelů řady Sight). Tento bike lze brát jako základ, kdy si Norco začalo hrát s kategorií eMTB. Rok na to ale přichází s další zásadní evolucí!

 

Sight VLT 29

Jaké jsou nejzásadnější proměny nového Sightu VLT? Jednak to jsou velká kola, která si zákazníci u této třídy prý jednoznačně přáli. Vývojáři Norco jim tedy vyšli vstříc a novou generaci postavili čistě na průměru 29“.

Dalším posunem může být, že se nové Norco Sight VLT 29 bude nabízet s karbonovým, ale i hliníkovým rámem (3 modely karbon / 2 hliník), což je pro Norco rovněž posun, jelikož elektrický, plně odpružení eBike na hliníku zatím nebyl v nabídce. Díky tomu se otevírá prostor pro širší skupinu potenciálních uživatelů.

Podstatné je rovněž i to, že nový Sight VLT 29 vychází z hlediska své konstrukce, geometrie a vyladění z klasické „nemotorové“ řady Sight, díky čemuž byste si měli být schopni užít maximum zábavy jako u klasického biku bez baterie a motoru, avšak s tím rozdílem, že se na kopec dostanete snáz a rychleji.

Norco Sight VLT 29 C1
Pláště Maxxis DHF a DHR II 29×2,5″/2,4″ (P/Z)
Příplatkový Range Extender (360 Wh)
Motory Shimano Steps E8000 a E7000, baterie 630/500 Wh

Norco bude své stroje Sight VLT 29 vybavovat motory Shimano řady E8000 a E7000, kdy u prvně zmíněných bude v rámu ukrytá baterie s kapacitou 630 Wh (velký potlesk), u kol se sedmitisícovkou pak klasika 500 Wh.

Aby to nebylo nikomu líto a aby nebylo nikomu té kapacity málo, bude možné dokoupit přídavný akumulátor (tzv. Range Extender), který se upevní klasicky na spodní trubku místo košíku na lahev, jenž vám přidá 360Wh k dobru! V kombinaci s 630 Wh baterií v rámu to bude dohromady 990 Wh…To už je sakra slušná porce energie! Tohle vymlátit za jeden den, to už bude pořádná fuška!!!

Co bychom měli ještě doplnit? Zdvihy jako u klasického Sightu 160/150 mm, čtyři velikosti S, M, L a XL, koncepce Ride Aligned™, tedy uzpůsobení každého kola potřebám a proporcím daného jezdce atd. Bude-li možnost, rádi i toto Norco výhledově otestujeme, ale slíbit to zatím nelze.

Více o novince Norco Sight VLT 29 na webu www.norco.com

Norco Sight VLT C1
Norco Sight VLT A1

Norco Sight VLT 29 (2020)

  • 3 modely karbon / 2 modely hliník
  • Kola – 29“
  • Zdvihy – 160/150 mm
  • Pohon Shimano Steps E8000/E7000
  • Akumulátor – integrovaný v rámu, kapacita 630/500 Wh
  • Range Extender (samostatně k dokoupení) – 360 Wh
  • Pláště – Maxxis v provedení DD

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Norco Bicycles