reklama

reklama

Giant Revolt E+ PRO – Štěrková elektrifikace (NEWS)

Gravel biky jsou, u nás i ve světě, velice oblíbenou kategorií, která poslední roky zaznamenává výrazný růst. Univerzální sportovní či cestovatelská kola pro výlety po cestách zpevněných i nezpevněných, lehké rámy, berany, svěží vítr ve vlasech…

Ani tato kategorie přitom neunikla pozornosti tvůrců, kteří mají zálibu v „elektrifikaci.“ On totiž každý nemusí být dostatečně fit na to, aby byl schopný na gravelu najet desítky kilometrů, zdolat prudké kopce atd. Někdy se člověku nechce, jindy to prostě nejde. Proč si tedy nepomoci elektrickým asistentem, když už se ta možnost přímo nabízí?

(poupravená tisková zpráva)

Úplnou novinkou v nabídce elektrokol Giant je model Revolt E+ Pro. Jedná se o gravel bike, které jsou, v klasické podobě, v nabídce Giantu již delší čas (test Giant Revolt Advanced 1 na BikeAndRide.cz – březen 2019). Novinka Giant Revolt E+ Pro vám ale díky středovému motoru Yamaha přidá 250 Wattů navíc! Toto kolo je určeno především na nezpevněné cesty, ale velmi slušně pojede i na silnici. Revolt E+ Pro je jako stvořený pro vaše výlety za poznáním!

Giant Revolt E+ Pro je postaven na hliníkovém rámu vyrobeném z vysoce kvalitní slitiny ALUXX SL, přední vidlice je karbonová z materiálu Advanced Composite, doplněná o sloupek řízení OverDrive 2.

Baterie Giant EnergyPak Smart integrovaná v rámu má kapacitu, pro tuto kategorii dostatečných,  375 Wh.
Středový motor Giant SyncDrive Pro Yamaha  s točivým momentem 80 Nm a podporou až 360 %.

reklama

Středový motor Giant SyncDrive Pro Yamaha disponuje vysokým točivým momentem 80 Nm a kromě pěti jízdních režimů, které volíte manuálně (podpora je až 360 %), nabízí i režim automatického nastavení podpory motoru (tzv. Smart Assist režim), abyste se při jízdě nemuseli o nic starat.

Hladké spojení mezi motorem a vaší vlastní silou zajistí technologie PedalPlus, která zde ke čtyřem základním senzorům přidává ještě dva další kvůli režimu Smart Assist – jedná se o senzor zrychlení (akcelerometr) a senzor náklonu.

Nová lithiová baterie Giant EnergyPak Smart integrovaná ve spodní rámové trubce má kapacitu 375 Wh. Při jejím nabíjení oceníte 6-ampérovou nabíječku Smart Charger, jež přináší mimořádně rychlé nabíjení. Navíc je zde možnost připevnit na rám druhou baterii EnergyPak Plus, která přidá dalších 250 Wh pro ještě vyšší dojezd (tato baterie bude nabízena samostatně jako volitelné příslušenství).

Ovládací jednotka Giant RideControl EVO s LCD displejem.
Pro Giant tradiční konstrukce sedlovky D-Fuse pro více komfortu v sedle.

Pro ovládání elektromotoru slouží multifunkční ovládací jednotka Giant RideControl EVO s LCD displejem a funkcí Walk assist, usnadňující manipulaci s kolem za chůze.

Pokud bychom se podívali na další osazení, najdeme zde komponenty Shimano GRX navržené speciálně pro gravel kola, konkrétně hydraulické kotoučové brzdy a 11-rychlostní řazení. Specifickému využití odpovídají také širší pláště Giant Crosscut Gravel 2 v rozměru 700x45c a nechybí ani možnost dodatečné instalace blatníků a nosičů.

 Foto: Giant bicycles (Christoph_Laue)

Více informací na webu: www.giant-bicycles.com