reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #32-2019 | (Poprvé bez Eurobiku…)

Dnes je již 5. srpna, což znamená, že jsou letní prázdniny těsně za svou polovinou! Pokud to však vezmeme úlem pohledu „poloplné sklenice“, tak se můžeme radovat z toho, že máme před sebou ještě skoro celý měsíc, kdy si lze užívat „prázdninovou pohodičku“, vymýšlet zajímavé dovolené, výlety s kamarády atd.

Pro mě je letošní léto v jedné věci hodně specifické. V předchozích letech jsem se tradičně zhruba od půlky prázdnin (ne)těšil na veletrh Eurobike, který jsem absolvoval bez jediné výjimky asi dvanáctkrát či třináctkrát po sobě! Tedy rok co rok od chvíle, kdy jsem se vrhl na kariéru sportovního novináře! Bylo to rozhodně zajímavé, alespoň ze začátku, ke konci to ale začínalo být dost únavné a vyčerpávající…

Začátek konce naší bandy zločinců…

Navíc před rokem došlo ke změně, kdy se posunul termín této akce z posledního srpnového týdne na začátek července (přesněji druhý týden v červenci). Loni jsem si tuto akci odpustit nedokázal, chtěl jsem na vlastní oči vidět, co se s největší evropskou veletržní akcí zaměřenou na cyklistiku stane, když se takto zásadně změní termín jejího pořádání. Podobné hrátky s časem konání totiž kdysi definitivně pohřbily domácí Bike Brno!

Loni to na místě ještě docela šlo, ale i tak jsem vlastně Eurobiku před rokem věnoval jeden jediný den, sice zatraceně dlouhý, ale jen jeden. Bylo to těžké, ale podařilo se mi celý veletrh obejít, pak ale, jak si nejspíš vzpomenete, jsem svou reportáž omezil na několik málo článků. Ne proto, že bych si nepřivezl dostatek materiálu, v tom problém nebyl, ale nějak se přes léto nedostávalo času, jelikož se vždy našly jiné priority a pak už to nedávalo smysl 😥

Krom jiného se opakovaně stalo, že až po skončení Eurobiku se začaly objevovat skutečně zajímavé novinky, napadá mě typicky Yeti, které svou novou kolekci tradičně odhaluje až v půlce léta, což tedy nepřímo hází na celý Eurobike stín pochybností o jeho (termínové) smysluplnosti.

Léto bez EB

Loni mi návštěvu na Eurobiku zkomplikovalo i několik osobních záležitostí, a přestože jsem chvíli zvažoval, že tam vyrazím i letos, nakonec jsem to odpískal! Jednak mi přišlo zbytečné marnit čas a pálit hektolitry nafty na cestě dlouhé okolo 600 km (tam a zase zpátky), jednak tuším, že by to dopadlo podobně jako loni – pořádně by nebyl čas nasbírané materiály publikovat.

Nechal jsem tedy milý Eurobike plavat, užil si radši rodinu a děti, udělal si čas na zajímavé testy (Pivot Shuttle / Canyon Spectral:ON), objel pár domácích lokalit (Bike X Zone Sušice /Trutnov Trails – vide na YouTube BnR)  a věnoval se obecně spíše domácí scéně. Navíc jak byl červenec pracovně relativně klidný, tak srpen bude spíše jeho opak.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Blíží se maraton prezentací!

Už tento týden (zítra) mě čeká první z řady prezentací (Schindler s.r.o. – Ghost, Lapierre, Knog, SKS a řada dalších značek), načež se příští týden kolotoč domácích akcí roztočí skutečně na plné obrátky! V plánu mám minimálně tři prezentace novinek, možná, pokud se zadaří, stihnu navštívit dohromady pět podobných akcí!

Jo, bude to mazec všechno objet, nafotit a vstřebat, stejně tak bude mazec vše poté postupně zpracovat a publikovat! Ale to už se poddá! Mezitím sledujte náš Instagram a Facebook pro první informace o nejzajímavějších produktech a představu o tom, „kde zrovna lítám“.

Vzhledem k tomu, kolik akcí mě letos čeká, si myslím, že shon a záplavu novinek z minulých ročníků Eurobiku vám i sobě tímto způsobem bohatě vynahradím! Výhodu přitom vidím nejen v tom, že nebudu muset cestovat daleko za naše hranice, ale především v tom, že si snad řadu novinek i osobně vyzkouším a budu vám pak schopen nabídnout i svoje osobní postřehy z prvních praktických zkušeností podobně jako minulé léto!

Těšit se přitom můžete primárně na novinky 2020 od Rock Machine, Ghost, Lapierre, GT, Cannondale, Giant a řady dalších značek…

Takové jsou tedy primární plány redakce BikeAndRide.cz na následující měsíc. Máme se tak rozhodně společně na co těšit! Krom toho: „Užívejte léto a občas si otevřete stránku www.BikeAndRide.cz Díky za přízeň!

Defining New Lines: Gracia x Schley x Schumann

Pár dalších fotek na: www.pinkbike.com

Wake-N-Shred

Foto a story na: www.pinkbike.com

Electric Trials Fun!

Turbo Kenevo x Marshall Mullen

Loosefest XL Highlights 2019

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Spindl-Kids are heroes

Home Trails

Výbava do drsnějších terénů: co a proč letos nově vozím

Rychlebské stezky 2019

**BONUS**

Revealed: Josh Carlson’s Secret EWS Training Regime

Aaron Gwin´s day off

JOAO BARION: Barbarius Drift Chase | Monster Energy Drivers