reklama

reklama

WEXL TRAILS – bikování na východním okraji Alp

Cruisovat po panoramatických trailech s širokým rozhledem a při sjezdu prožít dokonalý trailový zážitek – traily Wexl Trails jižně od Vídně jsou jednoduše dostupné a nový MTB-hotspot na východním okraji Alp s půjčovnou kol a bikerskou školou ocení celá rodina.

(tisková zpráva)
Wechsel na alpském jihu Dolního Rakouska je gigantická hora na východním okraji Alp, která nabízí více bikerských akčních zážitků, než by se na první pohled očekávalo. Shapeři s mezinárodními zkušenostmi vykouzlili ve zdejším terénu dokonalou síť trailů, jejichž kvalita se dá srovnávat s velkými MTB centry. Wexl Trails v oblasti St. Corona am Wechsel přitom leží téměř přede dveřmi a jsou snadno dostupné po dálnici přes Vídeň.

Oblíbená hora pro mountainbikery

Panoramatické traily vedou přes tzv. Schwaigen, jak se nazývají zdejší horské pastviny, až na vrchol Hochwechsel v nadmořské výšce 1 400 m. Odtud se rozprostírá kouzelný výhled široko daleko až za hranice kraje. Zpět do údolí vede spousta cest: kdo miluje flow, pustí se dolů po dokonale „vyšejpovaných“ zatáčkách na 5 kilometrů dlouhém Flowtrailu s „tables, shark, fins a doubles“.

Koho zastraší airtime, sveze se pohodlně trailparkem a vychutná si i tak neskutečné flow při dowhnillu na Wechselu. Na paralelně vedeném Singletrailu zažijete ryzí enduro-ride přes kořeny a kameny. Celkově nabízí Wexl Trails více než 70 kilometrů MTB tras, které byste bezpodmínečně měli jednou projet také na MTB elektrokole. V půjčovně kol jsou k dispozici high-end horská kola s elektrickým pohonem nebo bez a rovněž dětská kola a helmy.

reklama

Místo srazu Wexl Lounge§

O rodiny je skvěle postaráno v mini bikeparku v restauraci Wexl Lounge. V bikerské škole se naučí děti, začátečníci a bikeři na horských elektrokolech správnou techniku jízdy a bezpečně se pak mohou vydat vstříc trailovému zážitku.

V aréně „Familienarena“ s kouzelným pásem a Easy-Line se nachází MTB centrum, kde si můžete vypůjčit moderní kola, nabít baterie do elektrokol a nechat se hýčkat regionálními pochoutkami. Také útulné horské chaty na Wechselu se těší na hosty s horskými koly. Proč tedy jezdit daleko, když přímo před dveřmi čeká alpský bikerský zážitek se srdečnými hostiteli? Z Brna je to do Vídeňských Alp jen něco málo přes 2 hodiny.

Od pohodlné rodinné cyklostezky po náročnou MTB trasu: nabídka vídeňského alpského oblouku potěší všechny cyklisty.

Více informací hledejte na www.wieneralpen.at/cs/wexl-trails

Text a foto: (c) Wexl Trails/Familienarena St.Corona