reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #14_2019

Je to vlastně docela věda vymýšlet každý týden témata, o která bych se s vámi rád podělil a rozebral je na začátku týdne, abych uvedl naší pravidelnou rubriku Pondělní Videonálože. Ostatně psaní úvodníků či fejetonů jsem obdivoval u svých kolegů již v předchozí pracovní pozici a dnes jsem na tom podobně jako oni – Někdo to dělat musí!

Předchozí pracovní pozicí myslím svoje účinkování v magazínu Velo, který jsem před řadou let opustil a udělal se, takříkajíc, sám pro sebe. Těch let od mých začátků ve Velu uteklo už opravu mnoho, ale stále si vzpomínám, jak nás nejednou náš nadřízený, tedy šéfredaktor, nabádal, ať také zkusíme napsat svůj vlastní úvodník, ať mu ulehčíme v jeho práci a zaplníme jinak primárně jeho rubriku, alespoň párkrát do roka. A to je Velo měsíčník…

Což o to, vzhledem ke svým grafomanským sklonům a třeba i k faktu, že se moje máma, která vždy chtěla být novinářkou, a nakonec se z ní stala právnička, jenž psala svoje fejetony „do šuplíku“, měla právě tento literární útvar nejradši, bych k tomu předpoklady mít měl, jenže…

Jenže tehdy jsem nějak neměl témata, neměl jsem na to ten správný drive a přiznejme si zcela upřímně, tehdy jsem na to neměl ani potřebné životní zkušenosti! S nimi se totiž dění okolo glosujme mnohem snáze a s větším nadhledem, než když je vám pětadvacet a máte pocit, že jste sežrali všechnu moudrost světa! Možná to zní drsně a zavání to až příliš silným sebezpytem? Kdo ale podobné období v dospívání nezažil?

www.instagram.com/bikeandride.cz

Když se sype z rukávu…

Každopádně nyní mám pocit, že se s pondělními úvodníky peru mnohem snáz a ani se do nich nemusím příliš nutit. Obvykle mě navíc v průběhu týdne trkne nějaké téma, které nechám převalovat dalších pár dní v hlavě, abych jej v pondělí po ránu „hodil na papír“, následně učesal a vypustil do světa.

Pokud vás svými úvodníky unavuju, tak se do mě můžete klidně opřít, nebo je dále přeskakujte a jděte rovnou na videa pod nimi. Každopádně z vašich reakcí mám nejednou pocit, že se alespoň některá témata trefí a začnou tu více, tu méně rezonovat éterem.

Třeba mě potěšilo, kolik z vás přidalo k dobru své vlastní zážitky týkající se nečekaných střetů s divokou zvěří uprostřed lesů, nebo naopak na kraji civilizace. Na tomto příkladu mě zahřálo u srdce zjištění, že jsme na tom svým způsobem všichni stejně, tedy, že naše „čtenářská obec“ nejsou jen povaleči a internetový diskutéři a stěžovači, ale lidi, kteří si rádi o kolech něco přečtou, na něco se kouknou, ale ještě radši jej vytáhnout ven a jdou cyklistiku reálně provozovat!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Co mě minulý týden napadlo?

Zcela upřímně, dnešní úvodní je takto obecný zejména kvůli tomu, že mě žádné další téma aktuálně neosvítilo. Respektive žádné takové, které by zde již nebylo dříve. Co mě totiž poslední týden rezonuje v hlavě je zajímavé zjištění, že se nejspíš, pomalu ale jistě, blíží doba, kdy i já podlehnu mámení velkých kol. Poslední zážitky na 29“ mě totiž začínají přesvědčovat, že již pomalu nazrál ten čas…

Týká se to především zkušeností se stroji jako je Cannondale Habit (kompletní test vyšel minulý týden), nebo třeba novinky Canyon Strive CFR, která mi v průběhu minulého týdne dorazila domů, načež jsem s tímto kolem strávil ne úplně plánovaně skoro celý čtvrtek, ujel nečekaných 50 km a až na nepříjemné sedlo od Ergonu jsem z tohoto biku byl skutečně nadšený!

Na první dojmy z jeho sedla se vrhneme již zítra dopoledne. Dnes ještě dokončím tuto rubriku, dám dohromady fotky z veletrhu ForBikes a půjdu si nový Strive znovu projet. V jeho sedle pak budu nejspíš přemýšlet i o tom, jestli bude sezóna 2019 skutečně poslední, kdy mi bude říkat pane stroj na parametru 27,5“ (odhalení již brzy)?! Ostatně změnit názor a přejít na jiný průměr by bylo s příchodem sezóny 2020 vcelku symbolické a dobře zapamatovatelné…

PS: Vím, že je 1. dubna, nic z výše zmíněného není Apríl! Za vážné mínění všech níže přiložených videí již ale neručím!

www.instagram.com/bikeandride.cz

50to01 | New Zealand 2019

Festival Crankworx Rotorua přilákal na Nový Zéland i partičku 50to01, která se ve volných chvílích vydala objevovat možnosti místní krajiny.

Ride the nation!

Pokud vás ještě nezasáhla vlna nadšení z „BIKE REPUBLIC SÖLDEN“, pak zde je další želízko do ohně vašeho případného zájmu o tuto Rakouskou lokalitu!

Evil Intentions with Mason Prendergast

Vcelku dlouho jsme neslyšeli o značně EVIL, zde je tedy jeden snímek s mladým nadějným střelcem jménem Mason Prendergast, který aktuálně sedlá Evil Insurgent.

Off Season On The Oregon Timber Trail

Menší výlet do Oregonu na mimosezónní svezení s Eliotem Jacksonem a Adamem Craigem.

Meet the Enduro Team

Světová Enduro sezóna se již naplno rozbíhá, kdo by měl zájem, ten se může seznámit s Enduro Teamem Specialized!

Yoann Barelli Rides Gargamel on an e-bike

Toto video boří hned dva zažité mýty:

„Nemá smysl vyrážet na kolo, je tam mokro a klouže to!“
„Ebiky jsou dobré maximálně do kopce, z kopce si s nimi příliš techniky neužijete…“

!!!RESPEKT!!!

Adolf Silva introduces the DECOY – YT Industries all-new E-MTB

Když už jsme nakousli oblast eMTB, pak je zde jedna novinka: YT představuje vlastní e-Enduro mašinu – DECOY!

Více na webu www.yt-industries.com

**CZECH MADE**

Čerčany trails

Z domácích luhů a hájů tu máme dnes jen jeden kousek, a to z trailů, které jsou rovněž na seznamu našich oblíbených testovacích lokalit.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

3 year old balance bike video kids early rider lite alley runner BMX strider

Trocha inspirace pro všechny MTB a BMX tatíky a mamči 😀

Very Confusing Crossed Chain Bicycle – How hard is it to ride? | Bike Experiment

Jeden vskutku „geniální“ nápad vhodný pro 1. dubna. Co si takhle překřížit řetěz, aby člověk šlapal dozadu?

2019 FLORIDEAH SWAMPFEST HIGHLIGHTS

Punk není mrtvý a stejně tak ani BMX! A co teprve, když se spojí punkový přístup při tvorbě překážek pro neméně punkově pojatý BMX festival!