reklama

reklama

Pondělní Videonálož #8_2019

Jak jsem se minulé pondělí dobrovolně přiznal, využil jsem jarní prázdniny a byl týden mimo, dokonce mimo kontinentální Evropu, abych se trochu osvěžil mořským vzduchem a nechal své tělo prohřát paprsky jižního slunce. Ač zrovna nepatřím mezi lidi, co si libují v opalování…

Každopádně týden utekl jako voda a já se vrátil do krajiny přívětivě zalité sluncem, přestože o teplotě srovnatelné s tou, kterou jsem si užíval minulý týden, hovořit rozhodně nelze. No nic, ještě si bude třeba počkat, než to u nás bude na mikinu nebo tričko, ale ono to přijde… Mezitím si možná ještě odskočím za sluncem do Itálie. Tentokrát ale rozhodně s kolem!

Každopádně vzhledem k tomu, že jsem s sebou minulý týden kolo neměl – platit extra za leteckou přepravu a vůbec řešit balení a transport kola se mi totiž nechtělo, jelikož by na cyklistiku stejně moc času nebylo – jsem byl po návratu domů natěšený až se svezu, jako už dlouho ne. Na svůj vkus lehce netradičně jsem k tomu využil volnou neděli a nestačil se divit.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Tolik lidí?

Jednak jsem doufal, že zde po týdnu rozumných teplot slezl sníh a proschl les, jednak jsem úplně zapomněl na to, kolik lidí může být v lesoparcích a obecně v přírodě ve městě a v jeho okolí, když zrovna není pracovní týden!? Většinu z vás to jistě nezaskočí, ale já si dost navykl jezdit uprostřed týdne, kdy i za hezkého počasí má člověk většinu lesů sám pro sebe.

Nejenže se vám pak nikdo nemotá do cesty, vhodné, neřkuli zásadní je to i pro moji práci, kdy mám díky tomu prostor a klid pro focení a další skotačení okolo kola. A přesně tohle byl v neděli docela boj. Už jen najít místo, kde by se dala udělat slušná fotka, navíc místo, kudy nebudou procházet mnohačlenné skupiny turistů, pejskařů nebo jiných natěšených cyklistů každých pár minut byl docela problém. Asi jsem moc zhýčkaný svým týdenním klidným lesem…

Krom toho jsem byl také docela zaskočen kolik bláta a obecně vody, místy i fleků se sněhem v přírodě doposud zůstalo. Po nepříjemném drkocání se a klouzání se po ledu z předminulého týdne a po obhlížení písčitých až totálně vyprahlých steziček na dovolené jsem doufal v tvrdší a rychlejší povrch, než jaký jsem aktuálně v přírodě našel.

Ale co už, ono to postupně vyschne a zase se bude dát jezdit normálně. Aktuálně mě navíc čeká test dalších dvou štěrkoletů – Author Aura XR4 jsem byl prověřit včera, Giant Revolt se už pro mě pomalu chystá – tak si alespoň můžu říkat, že mám do těchto podmínek ideální stroj (stroje), jelikož předobrazem kategorie Gravel biků je přeci „bláto milující“ cyklokros.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

MOMO vs WILD – Réunion Island

To jsou pořád nějaké řeči o teple a exotických dálkách. Až na ostrov Réunion jsem se ale já osobně ještě nevypravil…

Crazy Ski Freestyle Course on a Mountainbike!

Fabio Wibmer si zřejmě libuje v bikování po sněhu! Jak jinak si vysvětlit jeho „tajnou“ noční návštěvu městské tratě určené pro Ski Freeride!

Freeride Mountain Biking In The Arctic

Když Freeride, tak pořádný! Řeknu vám, Cam Zink umí jezdit na hraně!

Více o projektu North of nightfall najdete na WEBU: www.redbull.com

R.I.P Zader: The World’s Greatest Trail Dog

Cam Zink ještě jednou, tentokrát trochu smutnější příběh – musel se rozloučit se svým věrným přítelem, nejlepším Traildogem co znal! Smutné…

PATAGÓN by Montanus

Přijde vám klasické bikování nuda? Zkuste třeba bikepacking a vyrazit můžete například do Patagonie!

Více v reportáži na: www.pinkbike.com

Rider Unknown

Temná nálada, dlouhé záběry, příroda a velkolepé proslovy… Ale také slušný MTB nářez!

[BIKE BUILD] 2019 COMMENCAL SUPREME DH 29er

Vyhlížení nové sezóny je obdobím, kdy si nejeden (nejedna) z nás chystá svůj nový stroj pro další roky. Sestavit si jej můžete třeba následovně. POZOR! Vždy je lepší mít na hlavě integrálku!!!

YT Capra 29 AL Base // New Bike Day and Unboxing!!

Někde jsem četl, že lidé milují tzv. unboxing! Pokud je to i vaše hobby, pak tu máme jedno vybalování novinky YT Capra 29 AL Base!

Coming in Sideways with Josh Lowe

Pojďme si trochu zalétat bokem…

Will The Real Slim Shady Please Stand Up | Sedona MTB

Pokud vás ještě neomrzel Nate Hills a jeho aktuální posedlost traily v Sedoně (USA).

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

EPIC GREENLAND ON MOUNTAIN BIKE!

Michal Prokop se toho nebojí. Zabalil si saky a paky a vyrazil daleko na sever, aby si zde s přáteli na kole objel Greenland (wiki)!

Zima, sníh, fialový bajk bez péra a nohy v teple

Pokud ještě chvíli vydrží zima, nebo pokud vás nalákalo předchozí video, pak by se vám mohly hodit zahřívací vložky do bot, které vyzkoušel TrailHunter!

Jak seřídit přehazovačku na kole

Nebo jinak – řešíte problém s přehazovačkou, zde jsou základní rady jak na její seřízení!