reklama

reklama

„Trail trip Finale Ligure“ support by OFBIKE (pozvánka)

Finale Ligure je lokalita proslulá v poslední době nejen hostováním jednoho ze závodů EWS, ale zejména pro desítky kilometrů pestrých, náročných, a především zábavných trailů, které si prostě stojí za to projet. Osobně jsem byl ve Finale zatím jen dvakrát, ale rozhodně se tam musím vrátit.

Pokud vás tato destinace také zajímá, nechcete ale vyrážet na vlastní pěst, máme tu pro vás jednu nabídku v podobě jarního bikerského zájezdu v komorní atmosféře (7-14 lidí) včetně zkušených průvodců a servisního zázemí. Pokud jsme vás zaujali, pak čtěte dál původní text pozvánky:

Termíny a ceny:

  • 25. – 31. 03. 2019
  • Cena: 13 699 Kč

*Minimální počet účastníků 7, maximálně 14
*Termín pro zrušení zájezdu pro nenaplnění 11. 03. 2019

Rezervace – Enthusia (cestovní kancelář)

Cena zahrnuje:

  • 4x ubytování v pensionu se snídaní
  • 4x místní večeře
  • 4x pišingr
  • doprava osob, zavazadel a kol
  • denní vývozy na traily
  • služby průvodce
  • mapky cyklotras
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

V ceně není:
servisní práce a servisní materiál cyklomechanika

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

„Trail trip Finale Ligure“ support by OFBIKE

Ve Finale Ligure se podíváme na zoubek nejzajímavějším trailovým lokalitám, které toto přímořské trailové centrum nabízí. Jarní počasí, kdy u nás teprve doznívá zima, je na pobřeží už velmi příjemné, takže se dá jezdit i v letním krátkém oblečení. Projedeme si pohodové traily, které nabízejí skvělý flow a i ty technicky náročnější, které vybíráme tak, abychom si na nich užili spoustu zábavy. Traily ve Finale Ligure prověří jízdní schopnosti kol i riderů.

Protože Finale nabízí desítky trailů, jedeme společně ze zkušenými bikery v roli průvodců z OF BIKE, kteří mají tuto lokalitu nesčetněkrát navštívenou a znají dokonale sjížděné traily. Vyberou tak vždy to nejzajímavější v místě a během dne se od nich lze i ledacos z techniky naučit. Jezdíme v terénu, kde jsou kořeny, rock gardeny i různé povrchy. Pro případ nějakého defektu máme s sebou profesionálního mechanika s mobilní dílnou a většinu problémů tak vyřešíme. Ve skupině na trailu jede s průvodcem maximálně 7 bikerů, aby byl zajištěn co největší zážitek. Jde tak o exkluzivní privátní túru.

Jedeme pohodlnou dodávkou, kola na držákách. Dodávka pak slouží k vyvážení se na traily, abychom ušetřili šlapání. Ubytování v příjemném pensionu ve Finale Ligure ve 2 – 4 lůžkových pokojích, kde jsou na cyklisty zvyklí a kde jsou kola bezpečně uskladněna a je možno je umýt a vyservisovat. Večer je možno vyrazit do mnoha okolních barů nebo posedět na zahrádce.

Stravování je ráno a večer v pensionu, kde je zajištěna bohatá snídaně a večer chutná místní kuchyně. Přes den zastavujeme v malých kavárničkách pod traily na výborné espresso, pivko a obložené pannini.

Pro koho: Středně pokročilí a pokročilí jezdci. Denně najezdíme okolo 30 km/1000 hm, čekají nás prudká klesání i stoupání na začátek trailů. Trailové či enduro celoodpružené kolo se zdvihy alespoň 120 mm, možno i ebike. Přilba enduro, chránič čelisti není potřeba ale doporučujeme ho. Stejně tak doporučujeme chrániče na kolena, lokty a páteřní chránič či batoh s chráničem a sjednání úrazového pojištění.

Program zájezdu:

  1. odjezd z ČR ve večerních hodinách (nástupní místa Děčín / Praha)
  2. příjezd Finale Ligure a odpoledne vývoz na traily lokalita Pietra Ligure. Po tom, co si odpočineme, tak si na zahřátí jako prolog sjedeme trail s parádním flow Oltre Finale.
  3. lokalita Melogno a Madonna della Guardia – tato lokalita nabízí oblíbené traily Roller Coaster, Kill Bill a nový Kill Bill 2. Tyto traily jsou s hezkým flow ze startovní výšky 1 km nad mořem. Sjezd do Calice Ligure přes kamenitý trail Madona di Campiglia.
  4. lokalita Base Nato a Feglino – Tato lokalita je protkána mnoha známými traily. Base Nato je startovním bodem v kopcích vysoko na mořem. Vyzkoušíme si určitě trail Ingegnere. Zdejší traily kombinují hodně zatáček mezi stromy s kořeny a rock gardeny. Sjedeme určitě i kultovní trail Little Champery
  5. lokalita Melogno a Feglino – Cromagnon a Neanderthal naznačují svým názvem traily s mnoha kameny. Žádné velké skoky či dropy, ale pěkně zvládnout techniku ježdění po kamenech.
  6. dopolední ježdění na trailu lokalita Mania. Mania je lokalita s nižším porostem a díky tomu s neuvěřitelnými výhledy na moře. Jsou zde traily, které se jezdí i v závodech EWS, ale jsou jetelné i pro nás. Povrchy kamenité se sutí. Ve večerních hodinách do ČR
  7. příjezd do ČR v nočních nebo ranních hodinách (Děčín/Praha)

*Změna denní lokality z důvodu počasí či jiných vlivů vyhrazena.

Guide 1 – Ondra Fiala, DH a Enduro aktivní závodník za OF BIKE SCOTT TEAM, mistr ČR v DH masters 2018 a majitel bike shopu OFBike

Guide 2 – Ondra Smíšek, Trail a Enduro aktivní závodník, 2017 2. místo v Enduro serii masters

Odkaz na původní nabídku zájezdu – Cestovní kancelář Enthusia

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)