reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #39_2018

To se nám to zase pěkně otočilo! Ještě minulý týden jsem při svých výjezdech často horkem sotva lapal po dechu a polykal všudypřítomný prach a dnes? Dnes abych z nejspodnějšího šuplíku vytáhl zimní výbavu a pořádně se nabalil před tím, než vůbec usednu na kolo! Něco podobného mě ale rozhodně nezastaví, protože podzim na kole mám skutečně rád!

Ke konci letošního extra horkého a suchého léta s následným extra suchým a horkým babím létem jsem se kolikrát zasnil nad tím, nakolik příjemnou změnou by bylo obléknout si delší rukáv a místo nekonečného mazání se opalovacími krémy poskládat své oblečení jako vrstvy cibule. Jaké by to bylo vyrazit do akce s tím, že je lepší příliš nezastavovat, aby člověk nechtěně neprochladl, případně hledat k zastavení ta místa, kam ještě dosáhnou paprsky podzimního nenásilně hřejícího slunce.

To byste neměli co číst

Rozhodně nejsem ten typ, který by s příchodem podzimu své kolo uložil k zimnímu spánku, mimosezónu se snažil „přežít“ na doplňkových sportech a pak se na jaře zase postupně vracel do cyklistické formy. To byste přes zimu neměli co číst. Dříve jsem měl dokonce za to, že když se s partou pořádaly nějaké větší víkendové výpravy, zůstaly mi mnohem častěji v hlavě napevno zapsané vzpomínky na akce mimo hlavní část roku, jelikož ty letní často splynuly v jeden sluncem zalitý opar.

Krom jiného mělo pro mě i moje kolegy letošní extra slunečné jaro a léto i jeden neblahý efekt v tom, nakolik se při vysoko postaveném plném slunci špatně fotí a filmuje. Tedy hlavně v lese, kde při hře světla a stínu vzniká nekompromisní kontrast, s nímž je těžké cokoliv udělat v postprodukci.

Přesně tuto záležitost jsme řešili s Trail Hunterem, když jsme se potkali na prezentaci značky Rock Machine 2019 a několikrát jsme se míjeli v lese, přičemž jsme oba hledali vhodné místo, kde by byl buď souvislý pás světla, nebo stínu.

Mnohem lepší je pro nás polojasno s příjemným „difuzním“ světlem, které mnohem lépe zvládají i outdoorové kamery. Lepší je v konečném důsledku šero než vyslovený letní „superkontrast“, jelikož s tím lze bojovat. Často mi kupříkladu proběhne hlavou:

„Hmm, dnes není slunce? Ještě že mám jedno kapesní s sebou v batohu!“

Jedna z fotek s „kapesním sluncem“ www.instagram.com/bikeandride.cz

Myslím tím samozřejmě externí blesk, který využívám nejčastěji při focení jízdních záběrů, výjimečně i pro pořízení statických fotek. „Kapesní slunce“ lze samozřejmě využít i pro potlačení stínů a přílišného letního kontrastu, jenže na to už vlastně klasické externí blesky příliš nestačí. Či přesněji na to by jich člověk potřeboval víc, k tomu pár odrazných desek či deštníků, ideálně vlastně externí záblesková světla a nejlépe celý ateliér.

No nic, ani vlastně nevím kam vším tímto směřuju. Možná jen ke zjištění, nakolik mi vyhovuje, že se v létě obvykle k moha testům nedostanu (krom kratších svezení na různých prezentacích), jelikož tou dobou obvykle jedna kolekce doznívá (a již nemá cenu ji protahovat testem) a druhá se teprve chystá (čeká se na první vzorky následující kolekce). Z tohoto postupného přechodu tedy přirozeně vyplývá, že více materiálu nafotím mimo léto, kdy jsou obvykle světelné podmínky přívětivější, nebo si je přívětivé prostě snadno udělám sám!

Ride Québec City – Episode 2 – Vallée Bras-du-Nord

Kanada a MTB, to není jen Whistler a BC! Řadu pěkných fotek k tomuto videu najdete na: www.pinkbike.com

BREAKFAST

Pumptrack speed and style!

Reverence Teaser

Strach nás někdy dokáže zastavit, jindy zase motivovat… Aneb jak asi bude vypadat nový film „Reverence“ – více na reverencemovie.com

Subaru WRX STI – Dual Slalom

Když Brandon Semenuk vymění řídítka za volant, ale stále zůstane u MTB disciplíny…

Subaru WRX STI – Dual Slalom: Semenuk and Rowe on Slalom

Kriss Kyle Cutting About Glasgow

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Skalka Trails 2018

Jedna domácí dirt jump session!

Jak natáčím videa z trailů | VLOG

Malé nakouknutí do kuchyně, jak vznikají videa na Trail Huntera…

**BONUS**

What tools do MTB pros carry?

Zajímavé zjistit jakým nářadím se vybavují nejlepší jezdci světa v rámci EWS, kde se počítá každý gram!

Contest Highlights I The Audi Nines MTB 2018

How To Avoid Punctures On Your Mountain Bike

„Mnohdy také pomůže nejezdit jako pra..!“