reklama

reklama

Matěj Charvát – MY RIDE | DH v Číně?! Shongshan International DH Race 2018

Sjezdový závody v Číně? Jo, je to tak trošku jako závody na jiný planetě, ale pokud máte rádi dobrodružství tak jako já, taky byste neváhali ani minutu a hned byste letěli žádat o vízum na čínskou ambasádu.

(text: Matěj Charvát / (c)Josh Zhang)

Ani ne 10 dní dopředu se dozvídám o tom, že se tyhle závody jedou. Je to trošku vyhrocený… Nutnost víz, která trvá vyřídit cca 5 dní, přičemž jednou mě vyhodili, protože zvací dopis nebyl v pořádku. Dobrodružství to bylo už před odletem, ale všechno se zvládlo a já jsem mohl v klidu odcestovat.

Tyhle závody nejsou jen o výsledcích a extrémním soustředění se na výkon. Je to i o poznávání nových věcí, kultury a lidí. A to je přesně to, co mě na závodění poslední dobou baví asi nejvíc.

Možná i proto si vybírám závody, které se jedou na místech, kde moc lidí z našich končin nezávodí. Proto, abych zažil něco, co jsem za svojí skoro 20letou kariéru ještě nezažil a udržel si motivaci k dalšímu závodění. Protože mě to baví!

Trip na druhej konec světa, speciálně do Číny, je vždy jako krok do neznáma. Vůbec netušíte, co máte čekat. Ať už mluvím o trati, celkově o organizaci závodu až po lidi a celkovou organizaci celého výletu. Číňani to mají prostě trošku jinak. Pro nezcestovalého člověka řekl bych možná můžou působit až mimozemským dojmem. Já jsem si už víceméně zvykl a přijal jako neměnnou skutečnost, že skoro nikdy nejsou věci tak jak se domluví, ale ono to nakonec většinou nějak zafunguje.

Nakonec se mi podařilo dokonce vyhrát, takže jsem happy. Víc to tu rozepisovat nebudu, mrkněte se na video!

Mějte se a uvidíme se zase příště!

Matěj

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)