reklama

reklama

Polští enduro mistři korunováni (oficiální reportáž)

Žádné další spekulace! Polské Mistrovství v enduru ve Srebrna Góra potvrdilo, kdo je král a královna polského endura v této sezóně: ​​Robert Piekara, Katarzyna Burek a Marcin Motyka – všichni si zasloužili své tituly. Ale nejsou to jen oni, kteří na tento víkend dlouho nezapomenou!

(oficiální reportáž)

170 účastníků a účastnic si vzpomene na soutěž pořádanou v rámci spolupráce seriálu Enduro MTB Series a tras Enduro Srebrna Góra, podpořenou Dolním Slezskem a Kellysem, jako jeden z nejnáročnějších letošních závodů. Dobrá organizace, dokonalé počasí a idylická atmosféra v prostoru depa byly základy soutěže, která se konala v horském opevnění, které je součástí pevnosti Srebrna Góra.

Závod jako takový byl přitom poměrně tvrdý! Dvoudenní akce s oficiálním sobotním tréninkem v kombinaci s vyhlášením tras již tři týdny dopředu znamenala, že si nikdo nemohl stěžovat na neznalost trati. Proto se zde dařilo dosahovat rychlostí jinde nevídaných. Mistrovství je zkrátka mistrovstí! Trať samotná přitom byla dosti náročná a technická, takže ani poctivý trénink neznamenal vše. Důležité bylo, co kdo ze sebe vydal v den D!

Závodní dráha pro šampiony

Sestava teamu PM Bike Experts připravila závod hodný národního mistrovství. Pět erzet s více než 1600 metry pozitivního převýšení na trati dlouhé zhruba 35 kilometrů poskytovalo prostor kolem 30 minut na měřených zkouškách, což jsou neskromné parametry. Mezi zkušenými jezdci zaznívalo, že se, z hlediska obtížnosti, jednalo o světovou třídu.

Zvláště vyhlášené „vertikály“ nové části „Polská píšťalka“ (2. erzeta) přispěly k nespavosti mnoha závodníků v noci před startem. Přitom ale prvky, které vyžadují stoprocentní koncentraci a bezchybnou techniku jízdy byly rozeseté i všude jinde po trati. Kdo zde vyhrál, může bezpochyby tvrdit, že je polským šampiónem. Přičteme-li fakt, že erzety vyžadovaly nejen technické dovednosti, ale i fyzickou připravenost, dostáváme výsledek, který jezdce prověřil po všech stránkách.

reklama

Výsledek

Poctivá příprava se dokonale odrážela na stupních vítězů, kde byli k vidění zejména leadeři polského endura (Robert Piekara, Marcin Motyka a dokonce i navrátivší se Mariusz Bryja), dále pak stálice jako je Maciej Jodko nebo Michał Topór.

Seznam vítězů Polského národního mistrovství (kategorie PRO s licencí):

Ženy – Katarzyna Burek (Arek Bike Center)
Elite – Robert Piekara (Kross Racing Team)
Masters – Marcin Motyka (Marin Bikes)

Vítězové kategorie AMATEUR (bez licence):

Ženy – Klaudia Kojro (tým Enduro 2B)
Elite – Maciej Jodko (tým Jodka)
Junior – Jakub Gąsienica (tým Dartmoor Enduro)
Masters – Grzegorz Mlekodaj

Akademické sportovní zařazení:

Ženy – Iwona Kurczab (KU AZS Politechnika Wroclawska)
Muži – Michał Topór (KU AZS PWSZ Tarnów)

Top výsledky českých jezdců

Přemek Tejchman – 2. v kategorii Open
František ŽILÁK – 5. v kategorii Open

Tímto chceme pogratulovat vítězům, ale i všem účastníkům, kteří dokázali závod dokončit! Zároveň vás zveme na závěrečný podnik seriálu TREK Enduro MTB Series v Mieroszowě (29. září). Přihlášky již nyní otevřené na www.zapisy.enduromtbseries.pl

Vše důležité najdete na webu www.enduromtbseries.pl , aktuality na FB profilu www.facebook.com/TrekEnduroMTBseries

Foto: Przemek Kita (Galerie 1 / Galerie 2