reklama

reklama

Enduro X Race (#MCRENDURO2018) – finální podoba trasy závodu odhalena

Pozvánku na druhé Mistrovství České republiky v Enduru jsme s vámi již před časem předkládali na našem webu. Již v původním textu jsem upozorňoval na úpravu tras, kdy se, oproti předchozímu ročníku, zkrátila RZ3 o nepříjemný dojezd pod velkou skálou a jako bonus se do „rychlostek“ na Svatoboru vklínila nová RZ6, čímž celkový sumář vzrostl na 7 rychlostních zkoušek!

Sušické Enduro X Race (23.-24. 6. 2018) tedy bude letos ještě o něco poctivější, než jak tomu bývalo doposud! I když nevím, že by si někdo stěžoval na nedostatečnou náročnost! Ale co, je to závod, je to Mistrák a měl by být tedy poctivý a náročný, aby se ukázalo, kdo má natrénováno a kdo nikoliv!

Dohromady nás tedy čeká sedm RZ, celkem na 45 kilometrech s převýšením nemalých 1800 m! Jak vyplynulo z rozhovorů s pořadatelem, podobné parametry jsou požadovány pro jednodenní závody aspirující na zařazení do seriálu EWS. Kratší nejsou přijaty, delší se již vypisují na dva soutěžní dny. To jen abyste věděli, že i v našich podmínkách lze absolvovat závod světových parametrů.

Letošní absolutní novinka – RZ6 – se vklíní mezi loňskou tradiční pětku, začínající na startu paraglidistů, a nyní nově sedmičku, která nás dovede s konečnou úlevou až dolů do Sušice k finálnímu občerstvení a vyhlašování.

Když už jsem zmínil jídlo – jako závodníci se můžeme těšit na lehčí občerstvení na Sedle (start RZ2 a RZ3), větší bašta nás čeká dole v Sušici v parku (po dojezdu RZ4) a oživit své zvadlé tělo bude možné i mezi RZ6 a RZ7 u rozhledny Svatobor.

Malé technické doplnění – časomíru letos zajišťuje společnost Sportident AIR+, která do Sušice dodá své bezkontaktní čipy určené pro letmý průjezd cílem bez nutnosti brzdit. Stejná firma dodává časomíru i pro závody seriálu EWS

Jako bonus dnešní aktualizované pozvánky přidejme náhled nově vzniklé RZ6, jak vypadala při jednom kontrolním průjezdu. Nebojte, před závodem se ještě určitě pořádně vyjezdí! Už takto vypadá parádně, zadarmo ale rozhodně nebude!

Více o závodu Enduro X Race na stránkách www.enduroxrace.cz , kde se lze i přihlásit.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)