reklama

reklama

MČR v Enduru #2 – 23.-24. 6. 2018 (Sušice) | Pozvánka

MČR Enduro 2018 - Enduro X race

Chvíli se hledalo a chvíli se tápalo, ale už je to venku. Mistrovství České republiky v Enduru se bude konat i v roce 2018!  Český svaz cyklistiky (CSC) rozhodl ve spolupráci s organizátory o místě a termínu konání, přičemž se druhé pokračování MČR Enduro uskuteční 23.-24. 6. v Sušici jako součást tradičního závodu Enduro X Race.

(úvodní foto: Roman Turovský)
Pro letošní rok si organizátoři nachytali hned několik změn, kdy tou hlavní je rozšíření závodu na 7 měřených úseků, tedy sedm RZ (erzet)! Na závodníky, včetně redakční výpravy, bude dohromady čekat trať dlouhá 45 km s převýšením 1800 m!!! Kdo tedy má tu možnost honem ještě do Finale, jezdit, dupat, trénovat a hlavně nebrat žádný Shuttle!

*Koukám, že ani náš trip s výjezdem z Calice Ligure na začátek Roller Coaster, jeho opakování a následný sjezd přes Kill Billa a Cacciatore na sušické parametry nestačí – dali jsme jen 37 km a 1631 m převýšení!

Šest bylo málo!!!

Trať závodu je z velké části podobná loňské, minimálně RZ1, RZ2, RZ3 (u té jsem osobně loboval za zkrácení nekonečného šlapavého dojezdu), RZ4, RZ5 a RZ7 (loni RZ6). Novinkou je přidaná RZ6, která nás protáhne doposud nepoznaným jižním svahem vrcholu Svatobor (845 m) skrz tzv. Kočičí skály. Z části přitom budeme kopírovat závěr stoupání na Svatobor. Přejezd z „šestky“ zpět na „Svaťák“ povede pro zpestření jihozápadním úbočním Svatoboru, ať nestoupáme třikrát po té samé cestě. Pak už bude stačit pouze přežít nejdelší RZ7 a dojet dolů do Sušice!

Dalším, předpokládám že rozhodně milým a vítaným vylepšením, je navýšení počtu občerstvovacích stanic. Nově bude prostor pro občerstvení nachystaný na Sedle, (start RZ2 a RZ3), dole v Sušici po dojezdu RZ4 a třetí „občerstvovačka“ bude nahoře na Svatoboru (start RZ5, 6 a 7), kam se letos podíváme hned třikrát! A samozřejmě nepřijdeme ani o občerstvení v cíli!

Řeknu vám, už teď mě bolí nohy, ale zároveň se obrovsky těším, jelikož mě sušické Enduro X Race stále baví ze všech domácích podniků nejvíce. Neobjel jsem všechny, ale na úpatí Šumavy se prostě rád vracím!

Hodnocení, kategorie atd.

Po technické stránce by nejlepší z nejlepších mohlo zajímat hodnocení vítězů, tzv.  „prize money“, které je stanoveno pro kategorie Elite a Ženy v následující výši:

  1. místo 200 eur
  2. místo 150 euro
  3. místo 100 euro

*Pro start v závodu není nutná licence, podnik je otevřen pro všechny závodníky registrované předem i na místě

Enduro x Race 2018 (MČR V Enduru #2) – kategorie

  • Kadeti
  • Junioři
  • Muži elite
  • Masters 1
  • Masters 2
  • Ženy

Registrace již nyní běží na webu: www.enduroxrace.cz/registrace, kde se také dozvíte veškeré další potřebné informace. Pro více aktualit můžete sledovat Facebook stránku závodu – www.facebook.com/enduroxrace.cz/ 

Redakční reportáž z Enduro X Race 2017 – MČR v Enduru 

reklama