reklama

reklama

WHYTE zahájení enduro sezóny a úzká spolupráce s SRAM & RockShox

Whyte ambasadoři závodící pod hlavičkou Whyte Racing Teamu, který je od letošního roku oficiálně registrovaný, hlásí „jsme READY na sezónu“! Po přebírce strojů začalo ostré testování nového materiálu a přípravy na první závody.

(tisková zpráva)
Martin Beťko pojede enduro raketu Whyte G-170 Cabon WORKS ve standardní specifikaci, kterou používá tovární UK team. Petr Leták naopak naskočí do EWS sezóny na „29eru na steroidech“, tedy v sedle Whyte S-150 Carbon RS (test BikeAndRide.cz), jehož výbava obsahuje několik specialit. Zaprvé vidlici RockShox Pike, která dostala zakázkově upravený zdvih (zvýšeno na 160 mm) a pružinový metrický tlumič RockShox Super Deluxe Coil.

Tlumič v potřebném rozměru přitom nebyl běžnými cestami k mání, avšak díky podpoře továrního teamu z UK jej postavil SRAM přímo pro Petrův rám! Brzdit pak Petra budou nové kotvy SRAM Code RSC.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Tereza Vybíralová zvolila také 29er, tentokrát hliníkový model S-150S. Kluci mají za sebou přípravné kempy ve Finale Ligure, San Remu, Mariboru. Tera si pro svou první enduro sezónu střihla pár lokálních RZ na domácích tratích.

Tuto neděli se na startu trutnovských RZ poprvé společně sejdou všichni dohromady v nových týmových barvách a dresech.

Není tajemstvím, že Whyte při vývoji svých kol úzce spolupracuje se SRAMem, jehož novinky používá ve svých konceptech, jako je například zadní stavba SCR nebo rámy navržené pro odpružené vidlice s upravenou stopou (dosaženo úpravou odsazení korunky – offset).

Jelikož jsou týmová kola vybavena novými sadami SRAM Eagle a novinkami z nabídky odpružení RockShox, vznikla i národní podpora ambasadorského týmu a spolupráce lokálního dovozce Whyte s českými zástupci SRAM a RockShox. Díky tomu bude mít domácí team Whyte zajištěný servis i potřebný materiál, přičemž bude vše prezentováno na vybraných testovacích akcích a bikefestivalech.

Například v Kálnici 25.-27. 5. 2018.

Na těchto akcích proto bude možné vidět nejen nejnovější komponenty SRAM Eagle a RockShox, ale zároveň tyto komponenty i testovat na kolech Whyte.

Více o kolech Whyte na webu www.whyte.cz, nejnovější dění sledujte na FB stránce: www.facebook.com/whytebikes.CZ.SK/