reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #10_2018

Rozhodně ne každý den svítí sluníčko, je sucho, teplo a pozitivní nálada všude okolo. Pozitivní situace člověk zvládá jedna dvě, na ty negativní je třeba se připravit a zocelit své tělo i mysl. Co se týká výkyvů teplot, k tomu se vcelku dobře hodí pravidelná návštěva sauny. Někdy je ale třeba zocelit se ještě o něco víc, jako za časů socialismu!

Uznávám, že to trochu přeháním, ale svým způsobem jsem si na konci minulého týdne připadal jako na „zocelovacím“ zájezdu SSM (socialistický svaz mládeže, pro později narozené). Vypravili jsme se totiž společně s VELKÝM Kubou a Tomášem Kvasničkou na Singltrek pod Smrkem, abychom si zde primárně vyzvedli Orange Five na test a při té příležitosti se projeli a alespoň okrajově si osahali i pár dalších kousků od Orange.

Zejména pevné stroje Orange Crush (27,5“/150 mm vidlice – znáte píseň Orange crush od R.E.M.) a Orange Clockwork Evo (27,5“/130 mm – existuje i jako 29“).  

*Nabídka kol Orange na eshop.singltrek.cz se právě aktualizuje…

To by samo o sobě neznamenalo až takové zocelení, jelikož jsme nejezdili na ocelových strojích Orange P7 (ocelová obdoba modelů Crush na 27,5“/29“), náročné bylo zejména počasí. Ve čtvrtek, kdy jsme na Singltrek dorazili, hlásilo auto před nástupem do „mundůru“ nějakých -5°C, když jsme pak večer dojížděli se západem slunce v zádech k Singltrek centru, ukazoval Kubův Garmin na řídítkách naprosté nesmysly!? Něco jako -11°C! :-O

Už toto bylo docela krušné, to jsme ani nebyli v Kruškách! Ale co teprve noc v domě, který prochází rekonstrukcí, abyste se v něm mohli ubytovat, až pojedete v sezóně na Singltrek, kde nám v noci v pokoji odešel přímotop! Venku bylo v noci nějakých -15°C a v našem pokoji ráno cca tři stupně nad nulou! Mohli jsme sice přeběhnout, nebo se spíš v noci odplazit do vedlejšího pokoje, kde se topilo, ale co by to pak bylo za zocelení? 😛

www.instagram.com/bikeandride.cz

Na tomto zájezdu ale nebylo vše až tak extrémní. Kupříkladu jsme si v onen inkriminovaný večer dali výtečnou večeři a skvělé místní pivo Albrecht v Singltrek Penzionu U všech andělů (Nové Město pod Smrkem). Respektive jsme si dali všichni tři večeře dvě, jak jsme byli, asi z toho mrazu, vyhladovělí.

Druhý den ráno, tedy v pátek, bylo celkově tepleji, více sluníčka a vzhledem k tomu, že jsme se s koly přesunuli na Hejnický hřeben (pod Hubertkou), užili jsme si i krásně suchý trail a relativní teplo na svazích natočených více na jih. K tomuto výletu, a hlavně ke zkoušeným kolům, si ještě něco řekneme v průběhu týdne, teď hurá na videa!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Is The EWS Ready For Shredgar?

V úvodu tohoto videa zaznívá pár zajímavých hesel. „Šampióni jsou ti, kteří vítězí, skuteční šampióni jsou ti, kteří zkouší!“ Nebo také: „Není to o boji jednoho proti druhému, ale o překonání sebe sama!“

Hardtail Hits with Tom Dunn

Tom Dunn se proměnil z víkendového letce v hrdinu hardtailistů! Nedávno začal jezdit za Bird Cycleworks, čemuž předcházelo jeho vítězství v kategorii pevných kol v rámci 2016 British Enduro series a 2017 Welsh Gravity Enduro series.

„Mám radši jízdu a závodění na hardtailu prakticky v jakýkoliv den. Miluju ten pocit nakolik jsou tato kola divoká a nakolik dokáží člověku zdůraznit, že na nich zvládne cokoliv si jen vymyslí.“ Říká Tom Dunn

Kona Teams 2018

Team Kona 2018 se představuje… A nebude to jen o Gravity disciplínách!

Giant Factory Off-Road Team Partners with DVO Suspension

Pohled do zákulisí předsezónních příprav a ladění výbavy v rámci Giant Factory Off-Road Teamu, který bude letos jezdit a závodit na odpružení DVO.

Pár ilustračních fotek najdete na: www.pinkbike.com

ORGANIC

Trocha „organického“ bikování!!! Už se těším na zelený les, mech a hlínu…

Slow Motion Downhill MTB 2018 – Downhill are Awesome

Malé zklidnění s jednou slow motion kompilací záběrů z mnoha různých míst a prostředí.

CANNONBALL DH Super Enduro 2018

Jezdec závodící za Giant Factory Off-Road Team, Josh Carlson, nakopl sezónu 2018 jak se sluší a patří. Start do nového závodního roku zahájil „jízdou na bednu“ v rámci závodu Thredbo Super Enduro, konaného v resortu Thredbo v Snowy Mountains (New South Wales, Austrálie).

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Jednopřevodník, nebo dvojpřevodník: Co vám jednoplacka dá a co vezme

Dnešní domácí okénko bude poměrně skromné. Máme zde jen jeden kousek od kolegy Trail Huntera, který se tentokrát podíval na dilema, zda je lepší dvou-, nebo jednopřevodník? Vcelku ožehavé téma, které by vám mohlo pomoci si rozhodováním!

**BONUS**

BABOB Manual Machine!

Jeden velice zajímavý nápad, díky němuž se člověk snáze naučí jezdit v manuálu. Jen to vyžaduje trochu kutilského umu 😉

Subrosa Matt Ray Secret Version

Obrazové kochání se uměním jezdců na malých kolech…

MTB Ride in Bootleg Canyon – Specialized Enduro and Rhyme

Kochat se můžeme i tím, jak krásně a ladně umí mnohé dámy ovládat své kolo!

Your Face I Like That Shit

Na úplný závěr něco k odreagování se! Jedna písnička od party IFHT, která nás často baví svými bikovými snímky!

WMN MTB – #MadeForMore

Právě dorazilo! Jedno promo video od Canyonu, v němž můžeme obdivovat dámy a dívky za řídítky jejich nablýskaných, či místy dost zablácených strojů!