reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #48_2017

Jsou situace, kdy se člověku na kolo vlastně ani moc nechce. Je zima, brzy tma, v lese mokro… Jenže pak se to sejde tak, že máte kolo a věci v autě, v batohu světlo, ten den zrovna neprší a spěchat zrovna není kam. To se pak člověk občas i kousne a přeci jen vyrazí! Možná na poslední chvíli se soumrakem v zádech, ale přece!

Přesně tohle se mi stalo včera. Byl jsem si vyzvednout EVIL Wreckoning, 160mm bestii na 29“ kolech, abych mohl připravit konečně jeden plnohodnotný test stroje této značky, vracel jsem se zpět a u toho sledoval, jak se slunce pomalu kloní k obzoru a jak se začíná schovávat za hřeben „tyčící se“ nad Blanskem u Brna. Chvíli jsem váhal, zda to má vůbec smysl, pak jsem se kousnul, v rychlosti si naladil kolo, hodil na sebe kůži a vyrazil chytat západ sluce!

Dopadlo to sice tak, že když jsem dorazil na kopec, bylo už slušné šero a já tak nedal ani jeden trail za denního světla, ale jezdit se dalo. S opatrností, ale přece. Navíc, když už jsem sjel celý kopce jednou dolů, říkal jsem si, že o moc větší tma už nejspíš nebude, tak co?! Prostě jsem to celé absolvoval ještě dvakrát a pak už celkem spokojený a alespoň trochu unavený se vracel k autu. A to jsem ještě ráno přemýšlel, na co se vymluvit, aby mě kluci na kolo toho dne netahali!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Tento týden na BikeAndRide.cz

Poslední dobou se mi docela daří udržet dostatečnou pracovní morálku a jen s pár výjimkami zkompletovat každý týden jeden velký test. V drtivé většině zbrusu nových kol modelově spadajících do roku 2018. V tomto týdnu to nebude jinak, jelikož bych se v následujících dnech chtěl věnovat kompletaci testu Kony Process 153 CR/DL 27,5, kterou jsem před více jak týdnem vracel, aby si ji posléze půjčili další novináři…

Kona Process G2 bude tedy ústředním bodem tohoto týdne, ale pracuje se i na dalších věcech. Minulý týden jsem si přebral do testu zbrusu nový Rock Machine Blizzard 70-29 (model 2018) a již jsem s ním stačil něco najezdit, proto se můžete těšit na první dojmy z jeho sedla.

Vrátit bych měl tento týden jednotky odpružení Öhlins a nastrojit zpět do původního kabátku redakční RB Bandit 675. Toto téma bych ale viděl zhruba na příští týden společně se zhodnocením klíčových prvků výbavy, které na Banditu dlouhodobě používáme a testujeme. Více snad není třeba prozrazovat, ať vás také můžeme občas překvapit nějakým novým tématem.

Stunning MTB masterclass: Matt Jones | Frames Of Mind

Neskutečné trikové a „trikové“ video plné skoků a akrobacie na kole jaké jste nejspíš ještě neviděli!

My First Time Riding The North Shore

Tohle video nepotřebuje žádný komentář, stačí si ho pustit a budete se smát… Pokud se v něm tedy nepoznáte!

Return To The Roots | RAW MTB

Zajímavé scenérie pro hoblování nekonečných skalních stěn nenajdete jen v Kanadě, ale třeba i v národním parku White Mountains na východním pobřeží USA ve státě New Hampshire.

Big Wheels, Autumn Feels

„Svět se zbláznil, držte se… A pijte Bernarda!“ Nebo si kupte devětadvacítku s velkým zdvihem, ať jste pořádně kůůl! Ale vážně, zdá se, že velká kola drtí technické kategorie jako je Enduro a DH stále větší silou! Ať už si o tom myslíme, co chceme, důležité je, aby nás kolo nadále bavilo ať už jezdíte jakýkoliv průměr, nebo třeba Gravel!

*malá tipovací otázka – poznáte, co je to za kolo? (odpověď najdete na konci dnešní videonálože…)

TransAlp from Nice to Montreux with Jérôme Clementz

Jérôme Clementz a Pauline Dieffenthaler v létě podnikli výlet s cílem navštívit a projet nejhezčí místa v Alpách, která znají, a to po těch nejlepších enduro trailech, co si jen dokážete představit. Za sedm dní přitom stihli projet místa jako jsou: Col d’Allos, Col de Vars, Col de l’Izoard, Col du Galibier, Col de l’Iseran, Col du Petit Saint Bernard a Col du Grand Saint Bernard!

Report a fotky najdete tradičně na: www.pinkbike.com

Weekend Slayer – Episode 2 – Vernon & Kelowna

Náš víkend právě skončil a nebyl zrovna na 100 % „bike friendly“, tak tomu ale nemusí být vždy a všude 😀 Aneb když vypadnete z práce a jdete konečně řádit do lesa!

Vincent Tupin / GoPro / „Air Voltage“ under the snow at Chatel Bikepark

Vraťme se do středoevropské reality s vědomím, že zima se blíží a většina trialových center a bikeparků má již zavřeno. Některé pacienty ale takováto drobnost nezastaví!

Holy Cross | Grand Junction, CO MTB

Aby nám náhodou jednou nechyběl seriál #followcamfriday. Koukám, že Nate Hills také jezdí celý rok, ale potvora se snáze vyhýbá blátu a podzimnímu marastu…

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Michal Marosi (CRAZY WALL RIDE) MUST WATCH!!!!

Já vím, tohle všichni znáte, ale ono to snad nikdy neomrzí!

Hlavně holky… Holky na kole 🙂

Tak takhle jezdí holky „moje testovací traily“!

**BONUS**

40 athletes, 20 switchbacks, 4 kilometers. This is Red Bull Trike Strike.

Čtyřicet bláznů, tříkolky, co vzali dětem, čtyři kiláky z kopce s dvacítkou zatáček a… Brzdí se i nohama a vše je dovoleno! Uáááááá!!!

RIDING WITH NO TYRES!

Jeden bonusový kousek k videu Matta Jonese z úvodu. Co nejblbějšího vás napadne, když vyrážíte do lesa na kolo? Jezdit bez pneumatik? Proč ne!!!

Living the VanLife as Digital Nomads in a VW Westfalia (Utilitarian Vehicle)

Na chvíli žádná kola, alespoň ne ta poháněná lidskou silou. Jen malá inspirace, jak si zařídit VW Busík! Těším se, až bude VW dělat tohle auto na baterky jako VW Buzz 😀

In the studio with the New Intense Carbine

Nakonec slíbená odpověď z kvízové otázky ze začátku dnešní Videonálože. Sakra, ani jsem si nevšiml, kdy dostal Intense Carbine 29 takové zdvihy (155/160 mm)!?

Více na webu: www.intensecycles.com