reklama

reklama

Pondělní videonálož #15_2016

Pondelni-videonaloz_15-2016Kam ten bikový svět spěje? Jakoby se poslední roky všechno otáčelo vzhůru nohama! Jakoby nestačilo, jak velký kolotoč způsobil střední průměr 27,5“! Je sice fajn a chvályhodné, že se konstruktéři snaží naše kola stále zdokonalovat, ale za jakou cenu? Za cenu, že je musíme stále měnit, abychom šli s dobou… A ještě, aby každý vlastnil tak dva tři biky!

Proč se ale rozčilovat, vždyť to hlavní je jezdit a jízdou na kole se bavit! Koho konec konců trápí, jestli má řazení 2x, 3x nebo nejnovější 1×12! Hlavně když vyjede na kopec a nebo na něj prostě dojde, když mu nohy nebo převody nestačí. Většinou si stejně chceme užít hlavně cestu dolů, ne? Proto koho trápí, jestli je tlumič metrický nebo palcový? Hlavní je, jestli vám na začátku vyjížďky nevyteče! A koho trápí, jestli má gumy široké 2,0“ nebo 3,0“? Hlavně jestli drží tak jak mají v terénu, kde se pohybujete nejčastěji…

Quest-episode-one_nepal

Dnes začínáme těžkou exotikou, prvním dílem dokumentu, který mapuje výpravu Tito Tomasiho do dalekého Nepálu. Zde mu jde ale o mnohem víc, než jen o objevování tamní přírody a možnosti bikování. Důležité je rovněž poznat místní lidi a okusit zdejší kulturu.

Seeking Bromo

Další kousek, další exotická podívaná a další slavné jméno. V tomto případě můžeme sledovat Kurta Sorgeho, který se rozhodl vypravit do Indonesie, aby zde nejenom navštívil sídlo značky Polygon, ale hlavně aby si projel pár mimořádných míst, navíc s výhledy na kouřící vulkán Mt. Bromo.
Celý příběh na www.PinkBike.com

In The Zone – Creek

Téma Whistleru a zdejšího bikeparku je snad naprosto nevyčerpatelné. V tomto působivě natočeném snímku s řadou zpomalených záběrů se představuje nejnovější část této bikové destinace nazvaná Creekside.

Fox MTB Presents | Spring 2016 All Mountain / Trail Featuring Kirt Voreis and Chris Kovarik

Ze stínu hustého kanadského lesa na vyprahlé pláně Kalifornie, či kde bylo toto video natočeno. Kirt Voreis a Chris Kovarik si zde užívají začátek sezóny v nových hadrech (Fox) a helmách Fox Metah.

Brandon Semenuk: 10 Years with Trek

V dnešní pondělní videonáloži je to jedno slavné jméno za druhým… V následujícím snímku se představí Brandon Semenuk, respektive zrekapituluje si v rychlosti posledních deset let v barvách značky Trek.

A Day Out – Gothenburg

Ze zaoceánských dálav se pojďme přiblížit blíže naší středoevropské domovině, pohledem na traily v okolí přístavního švédského města Gothenburg, které je vstupní bránou do Atlantiku i Severního moře.

Středa, je ho tam třeba!

Naši dnešní virtuální cestu napříč celou planetou můžeme zakončit doma! Alespoň pro nás Pražáky… Díky tomuto snímku si můžete udělat plastickou představu o tom, kde redakce BikeAndRide.cz nejčastěji jezdí a testuje. Snímek Ondřeje Palečka totiž zachycuje většinu našich nejoblíbenějších testovacích trailů. A vtipný je i noční štrýt z centra!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Dresslerova Škola kola – Pohled

Už se stává příjemnou tradicí, že každé druhé pondělí přidáváme k vybraným videím i instruktážní snímek Pepy Dresslera, aktuálně na téma: „Pohled“. Návod vysvětlující kam a jak se na kole koukat! Tedy především tam, kam chcete jet!!!

Vital RAW – Lourdes World Cup DH Chaos from Day 1

Tohle video na mě náhodou mrklo z netu a docela jsem zíral, jak tam místy jezdci padají jako jablka na podzim! A to byl jen první den tréninku na SP DH v Lourdes.

Vital RAW – Lourdes World Cup DH Chaos from Day 1 – More Mountain Bike Videos

CZECH GIRLS FITNESS TEAM

Na úplný závěr zase trocha necyklistického rozptýlení, s dívkami z Czech Fitness Teamu… Sakra, asi zase začnu chodit někam cvičit!!!