reklama

reklama

Pondělní videonálož #12_2016

Pondelni-videonaloz-12-2016-IINo hurá, už je konečně jaro! Alespoň kalendářní. O víkendu to zrovna jarně nevypadalo, ale minulý týden, když jsem byl prohánět GT Sensor Expert a Turner RFX, tak jsem se místy zastavil, opřel o kolo a chvíli se vyhříval na sluníčku. Ale jen na chvíli, pak jsem hned zase začal kmitat, točit nohama nebo na kameru, fotit atd.

Převážně milých pracovních testerských povinností se zase sešlo víc něž dost a na vyslovenou nudu doma (v kanceláři) to také hned tak nevypadá… Proč se ale při pondělku trochu nenadechnout a nemrknout se, jak se jezdí ve světě!

Testujeme na BikeAndRide.cz / svet-cyklistiky.cz

Předpokládám, že jste již zaregistrovali dva aktuálně zkoušené stroje GT Sensor Expert a super exkluzivní hračku Turner RFX, s nimiž máme aktuálně tu čest a o nichž jsme si již něco málo napsali v rámci našich prvních dojmů. GT mám již nafocené a budu jej brzy vracet, na Turnera mám čas ještě tento týden a chtěl bych ho proto vytáhnout na nějaký větší kopec za Prahu. Testy těchto strojů ale musím ještě postupně zpracovat.

Nejdříve bych rád dokončil hodnocení silniční rakety Lapierre Xelius SL 500 CP, stejně jako test již několikrát připomínané ocelové silnice Genesis Equilibirium. Do toho se mi v redakčním skladu sešlo vícero nových prvků bikové výbavy, kterou si postupně představíme. Jedná se především o nové helmy – Giro Montaro a Cratoni AllSet (už jsem jezdil s oběma) a také nové boty (Specialialized 2FO ve verzi clip cliplite). Na cestě by přitom měly být ještě nové placaté botky od FiveTen Freerider Contact od 3riders.cz

Django, Fast Draw

Na rozehřátí jedno pohodové jarní video ze Severní Karolíny, kde se kluci jezdící na strojích DeVinci postupně rozjíždějí před sezónou…
Jezdci: Evan Voss a Brandon Blakely

Team Camp 2016: Temecula, CA

Malá zámořská provokace, aneb takhle si užívali jarního tréninkového kempu jezdci z teamu GT. Je to zřejmě stejná akce, které se účastnil Milan Myšík (Myšák), jehož video z Kalifornie jsme zařadili do našeho pondělního seznamu před dvěma týdny – Pondělní videonálož #10-2016

Jamaica Fat Tyre Festival

Jestliže jsem nazval předchozí video provokativním, pak nevím, jak nazvat toto! Pravda, Jamajka není bikovou destinací číslo jedna, ale už jen ta myšlenka vyměnit přemýšlení nad tím kolik vrstev oblečení na sebe navléknout za úvahy: „jak silný opalovací krém použít…“

Scott Secco & Mike Hopkins – RAW 100

Kolik akce, zážitků, horských scenérií a pocitů svobody v nespoutané divočině lze vtěsnat do 100 vteřin, navíc zcela bez hudby? Snímek, za kterým stojí Scott Secco a v kterém účinkuje Mike Hopkins dokazuje, že mnoho! Pokud by vás zajímala lokalita, pak se nedivte, že je to „zase“ kanadské BC!
Více na: RedBull.com

50to01 Revolution Bike Park Gopro

Po uhlazené profesionální kameře jedno divoké dílko snímané pohledem jezdce, aneb Rat, Loose, Sambo, Big a Peaty si užívají zábavu v bikeparku Revolution.

Remy Metailler – Best of 2015

A hned další sestřih záběrů typu POV (Point Of Viev), tentokrát z helmy Remy Metaillera a jeho povedených jízd v roce 2015. Co předvede letos?

Remy Metailler Attacks The Whistler Mountain Bike Park

A kdybyste chtěli vidět Remyho i z jiných úhlů (vím, tohle jsme již dávali na Facebook), tak zde ještě jeden záznam jeho ohromujícího jezdeckého umu.

Live To Ride – Rob Williams Returns Home

Jak příjemné může být vrátit se domů po náročné sezóně a užívat si své dobře známé lokální traily, podobně jako Rob Williams…

Live To Ride – Creation Cycles Goes Full Moto

Od stejných tvůrců jako je předchozí video ještě jeden kousek – Black Mountain Bike Park – a pohled na novou lajnu s velkými skoky nazvanou „FULL MOTO“. Ti tři „hopíci“ ve stejných dresech Fox jedoucí za sebou působí jako přelud…

Cisar-SELFIE

Nakonec jedno selfie video ve formátu 100 vteřin z „české produkce“. Lokalita Milíře/Císařský kámen…

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Chris Akrigg — The Water Cycle

Čistě náhodou jsem narazil na toto jakoby zapomenuté nebo či snad oficiálně smazané video Chrise Akrigga, kde tenhle borec předvádí, co vše se dá sjet, projet a přeskočit s běžným trailovým fullem.

Carving freeride lines in the Alaskan wilderness

Navrch ještě trochu exkluzivní aljašské divočiny! Celý příběh – www.Redbull.com

Range Rover on Hell’s Revenge – Moab Offroad GoPro

Máte-li rádi offroady a zejména značku Land Rover, pak by vás mohlo zaujmout toto video. Zírám, co lze vyjet a projet s „leštěnkou“ v podobě klasického luxusního Range Roveru. Dlouholeté offroadové kořeny se zkrátka nezapřou.

Range Rover Evoque Skate Park Stunt – Extreme Driving Challenge

A když už jsme u toho, koukněte, co zvládne malý brácha Range Rover Evoque…