reklama

reklama

Nové vidlice RockShox 2017 – Recon, Sektor a 30

RockShox_Sektor_Silver_Black_startStává se z toho už slušná tradice, že koncern SRAM chrlí na samotném začátku jedné sezóny hromady novinek na sezonu, která nás čeká až po další zimě. Dobrou zprávou je, že aktuální novinky nepatří do říše snů, naopak cílí na běžné smrtelníky!

Je proto vcelku logické, že se u těchto kousků nesetkáme s žádnými radikálními systémy či konstrukcemi nebo s čímkoliv převratným. I když jak se to vezme. Každopádně níže představené vidlice jsou pozitivním signálem, který značí, že SRAM, potažmo RockShox, nehodlá těžit pouze z nejvyšších pater své nabídky, ale dokáže udělat i zajímavé, funkční a dostupné vidlice pro širokou bikerskou masu, či prostě pro MTB začátečníky.

Ba co víc, pokud vás zaujal nebo dokonce „chytil“ jeden z nově se rodících alternativních rozměrů a standardů (Boost či třeba 27,5+), nebudete v roce 2017 již muset sahat po vidlicích z horních pater nabídky. Odpružení pro malá, velká, střední ale i poměrně tlustá kola najdete totiž nově i v řadách RockShox Recon a Sektor.

RockShox Recon Silver RL

Recon je oblíbenou stálicí, kombinující velice dobré jízdní vlastnosti a přijatelnou koncovou cenu, proto se objevuje na řadě dostupnějších kol. Jeho nová generace, konkrétně model Recon Silver RL, přitom dostala novou korunku a nové spodní nohy, oboje inspirováno úspěšným závodním modelem Reba. To vše ve spojení s osvědčenými vnitřními nohami Reconu (průměr 32 mm) z ušlechtilé oceli.

Z výbavy bude standardní součástí dnes již lety osvědčené kompresní tlumení Motion Control™ s jednoduše dostupnou páčkou na korunce. Zajímavé jsou verze vybavené pevnou osou Maxle Lite™ v rozměru 15×100 mm či dokonce 15×110 mm, či široké pole nabízených verzí pro všechny aktuální rozměry kol, tedy 27,5“, 27,5“ Boost, 29“ a 29“/27,5+ Boost. Zdvihové varianty pokrývají tradiční spektrum XC řady, tedy 80, 100 a 120 mm. Výsledkem je referenční hmotnost 1960 g a cena 256-322 EUR.

Více info na webu www.sram.com/rockshox

RockShox_Recon_Silver_Moco_Black_3QTop_M

RockShox_Recon_Silver_Moco_Black_Front_M

RockShox Sektor Silver RL

Statnější obdobou současného, ale i výše popsaného modelu Recon Silver 2017 je řada Sektor, která přináší prakticky ty samé konstrukce, varianty a možnosti (pevné osy 15×100 mm nebo 15×110 mm) včetně Boost a „pluskových“ mutací jako nový Recon. I zde figurují 32 mm silné vnitřní ocelové nohy, tlumení Motion Control™ či vzduchová pružina SoloAir. Zdvihy u modelu Sektor jsou pochopitelně vyšší (130, 140 a 150 mm) a vyšší je také hmotnost – 2190 gramů. Pokud se vám Sektor Silver líbí, pak vás ale zklameme, počítá se s ním pouze jako s OEM zbožím, tedy pouze jako montážní varianta pro nová kola.

Více info na webu www.sram.com/rockshox

RockShox_Sektor_Silver_Black_3QTop_M

RockShox_Sektor_Silver_Black_Front_M

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

RockShox 30 Gold

Paradoxně možná největším překvapením může být inovovaný top model druhé nejnižší řady RockShoxu, model 30 Gold. Zde se tvůrci snažili dosáhnout co nejnižší hmotnosti (1841 g), snadného nastavení (SoloAir a Motion Control), kompatibility se všemi základními rozměry kol (26“, 27,5 a 29“), celkové kvality a hlavně precizní funkce.

Zdvihově se pohybujeme ve vodách modelu Recon (80, 100 a 120 mm), vnitřní nohy jsou ale tenčí (30 mm), zato však u verze Gold z hliníku. Osu zde hledejte pouze klasickou rychloupínací (9 mm). Sloupek je standardně kónický (Tapered) a tlumení Motion Control může být ovládáno dálkově páčkou OneLoc. Suma sumárum všestranná sportovní vidlice za cenu 376 – 464 EUR.

Více info na webu www.sram.com/rockshox

RockShox_30_Gold_MoCo_Black_3QTop_M

Něco tu ještě zbylo

Úplně poslední novinkou v aktuálně obdržené prezentaci je inovovaná trekkingová vidlice RockShox Paragon Gold, ta ale do naší oblasti zájmu příliš nespadá, proto ji s vaším dovolením tímto přeskakuji.

Více info na webu www.sram.com/rockshox

RockShox_Paragon_Gold_Black_3Q_M