reklama

reklama

Lipovské stezky #MTBbikeparkCZ

Liptovske stezky - openingRychlebské stezky mají mladšího sourozence v Lipové-lázních – Lipovské stezky – které byly slavnostně otevřeny v sobotu 17. října 2015 ve 13:00.

(tisková zpráva)
Lipovské stezky se skládají ze dvou částí. První se nachází na louce nad hotelem Helios, kudy vede celkem 4,7 kilometru trailů – dva modré a jeden černý společně s mírným stoupacím trailem, který je navržený tak, aby jej zvládly i děti.

Druhá část Stezek o celkové délce 3,5 kilometru je postavena v lese pod nedalekým vrcholem Toč, kudy vede jeden červený a jeden modrý trail a stoupák, ke kterému se snadno dostanete značeným transferem z louky nad hotelem.

Liptovske stezky - opening

Lipovské stezky tak nabízejí pestrou škálu trailů v obtížnosti od Vidnavského okruhu až po Superflow na perfektně upraveném hladkém štěrkovém povrchu a zpřístupňují tak trailové ježdění jak jej známe z Rychleb i rodičům s dětmi, kteří v Lipové-lázních najdou také odpovídající zázemí – parkování a ubytování přímo u trailů společně s wellness, bazénem, tenisovými kurty a dalšími možnostmi vyžití pro celou rodinu.

Přestože jsou Lipovské stezky celkově méně náročné, zůstávají věrné svému předobrazu v horách o 16 km dál na sever – rozpoznáte v nich rukopis Pavla Horníka, který je naprojektoval. Na stavbu pak dohlíželi a Lipovské stezky shapovali zkušení rideři a trailbuildeři Ondra Hoigr a Mira Kopecký – autor dirtů Zahrádka.

Liptovske stezky - opening

Rychlebské stezky jsou zároveň provozovatelem Lipovských stezek – postarají se o jejich údržbu a od příští sezóny v Lipové-lázních otevřou plnohodnotné trail centrum – můžeme se tak těšit na infocentrum s půjčovnou kol tak, jak je známe ze Základny.

Lipovské stezky byly zbudovány na základě projektů hotelu Helios a obce Lipová-lázně, podpořených evropským Regionálním operačním programem Střední Morava.

Oficiální data

Lipovské stezky jsou stezky pro horská kola umístěné na louce nad zahradou hotelu Helios. Navazují na paralelně se budující Lipovské stezky – Toč, které povedou lesním terénem.

Celková délka budovaných stezek – 4,7 km.

Stezka S1 – stoupací část.
Stezky S2, S3, S4 – sjezdové části.

Obecné informace na webu www.heliosjeseniky.cz

PDPS-koordinacni.a4d situaceKN-Helios-A3-upr4.a4d

reklama
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Foto: Ondra Pěnička