reklama

reklama

TURNER RFX v4.0 – Tech News

Turner RFX v4.0 - Tech newsZa pár hodin mizíme z Prahy a pálíme směr Eurobike, kde nás čeká celá řada bikových novinek, přičemž některé již známe alespoň teoreticky. Jednou z velkých premiér, které byly představeny chvíli před tímto veletrhem, je i čtvrtá generace nekompromisního enduro stroje Turner RFX v4.0.

Tajemná číslovka v názvu značí prostý fakt, že se jedná již o čtvrtou „reinkarnaci“ modelu RFX za dobu existence značky Turner, přesněji čtvrtou generaci od prvního uvedení řady RFX v roce 1999. Nejnovější podoba Turneru RFX 2016 je přitom postavena jako nekompromisní enduro stroj, který je teprve druhým dílem Davida Turnera postaveným na karbonovém rámu. První uhlíkový Turner, model Czar, si již brzy představíme ve formě praktického testu.

Turner RFX v4.0 - Tech news

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zpět ale k novince. Turner RFX využívá tradičně systému DW-link (licenční řešení za nímž stojí Dave Weagle), díky čemuž je kapacita 160 mm zdvihu využívána maximálně efektivně a účelně. „Díky využití zadní stavby DW-link stoupá nové RFX lehce a efektivně jako hardtail, přitom dolů letí jako DHR. Skutečně velkolepé!“ Zhodnotil přednosti novinky sám David Turner, kterého bych měl za pár dní na Eurobiku osobně potkat a vyzpovídat.

Co je podstatné, jsou již zmíněné hodnoty zdvihu 160 mm nad oběma koly, které jasně hovoří o potenciálu tohoto kola. Proto snad nikoho nepřekvapí, že se David Turner snažil, aby se do rámu nového RFX vešly pláště v šířce až 2,4“. Velice zajímavý je ale sám o sobě karbonový rám, využívající vlákna Toray High Modulus, díky nimž je celek lehký, tuhý a odolný.

Turner RFX v4.0 - Tech news

Pozoruhodné je ztvárnění hlavové trubky umožňující po půl stupni měnit úhel vidlice od závodních 66° po extrémně položených 64,5°! „Nechtěli jsme postavit další karbonové enduro, chtěli jsme stvořit něco výjimečného, skvělého a úžasného, což se nám snad skutečně povedlo. Na kategorii enduro kol jsme se zaměřili celkem logicky, jelikož se jedná o nejdynamičtěji se rozvíjející oblast MTB. Proto jsme si dali na vývoji RFX hodně záležet a strávili s ním hodně času. Snad se vám bude líbit a věřím, že vás bude bavit,“ završil prezentaci novinky produktový manažer Erik Trogden.

Co dodat? Koukněte na fotky a video a někdy za týden si snad řekneme víc, až budu mít čerstvé informace z rukou a úst nejpovolanějších, přímo od Davida Turnera. Snad nám to rande vyjde 😀

Více o tomto kole na webu www.turnerbikes.com

Foto: Turner bikes