reklama

reklama

Tomáš Slavík otvírá City Downhill World Tour 2015 druhým místem!

City Downhill World Tour 2015 - Santos/BrazilO druhém ročníku seriálu městských DH klání jsme si již před časem něco řekli. Poslední víkend přitom tento seriál exhibičních sjezdových klání odstartoval závodem v brazilském Santosu. Filip Polc dojel první, Tomáš Slavík za ním těsně druhý!

(tisková zpráva)
Tomáš Slavík skončil na 2. místě v rámci prvního startu letošního seriálu City Downhill World Tour 2015 se ztrátou pouhých 0,09 sekundy na vítězného Filipa Polce.

Stejně jako loni zahajoval další ročník světové série City Downhill World Tour podnik startující v brazilském městě Santos. Jednoznačně nejtěžší trať celého seriálu, která dělá problémy i těm nejzkušenějším z celého světa. Obrovská rychlost, velké komprese, málo prostoru, kluzký povrch a spousta dalších nástrah. Skutečný test pro vybavení všech závodníku a především test jejich schopností.

Tomáš Slavík o sobě dal znát už v sobotní kvalifikaci, kde těsně vyhrál před Filipem Polcem. Drama vyvrcholilo v nedělním finále, které sledovalo na stanici Globo TV přes 10 miliónů diváků po celém světě. Slavík byl na všech mezičasech nejrychlejší, ale v posledním úseku udělal chybu, která ho stála téměř vteřinu! Nakonec bral se ztrátou pouhých 0,09 s druhé místo, což byl po takové fatální chybě skvělý výkon!

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil

quotation-BnR„Na trať v Santos nemám zrovna dobré vzpomínky. Měl jsem loni v kvalifikaci defekt, který mě poslal k zemi, navíc ve velké rychlosti. Na startu jsem tedy měl smíšené pocity, ale nakonec se mi docela dařilo vše zvládnout a trať jsem si užíval. V sobotu jsem těsně vyhrál kvaldu, což byl první skvělý krok do nedělního finále. V neděli, když jsme jeli lanovkou nahoru, mi bylo jasné, že dneska to bude úplně jiná káva. Všichni to hodně prožívali a atmosféra mezi jezdci byla tak hustá, že by se dala krájet.“

„Poprvé jsem se ale necítil nervózní ze soupeřů, spíš jsem měl respekt ze samotné tratě. Člověk musí jet absolutně na hraně svých možností a následky za chybu jsou fatální. Taky jsem poprvé v životě na startu řekl svým kamarádům/soupeřům „have a safe run“ namísto „good luck“. Jo to jednoduše trochu jiný závod.“

„Ve finále jsem to tam docela solidně poslal a cítil jsem se fakt rychle. Měl jsem nejrychlejší mezičasy i speed trap, ale bohužel ve spodní pasáži jsem nedobrzdil jednu zatáčku a letěl jsem driftem téměř až mimo trať. Ale nějak jsem to záhadně ustál a upaloval dál do cíle. Nakonec mě porazil pouze Filip Polc o 0,09 vteřiny, což je pro mě super výkon po takové chybě. Příští týden nás čeká další závod tour ve Valparaisu v Chile, tak uvidíme, jak se tam s tím popereme…“

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil

Tomáš Slavík je zrovna se svým teamovým kolegou Johannesem Fischbachem v Rio de Janeiru, kde se připravují na místních DH tratích na nadcházející závod ve Valparaisu.

Pro více informací sledujte sociální sítě Tomáše Slavíka
www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.instagram.com/tomslavik

Foto: Jan Kasl, Marcello Paiva

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil

City Downhill World Tour 2015 - Santos/Brazil