reklama

reklama

Snow x race – první závod fatbiků v Česku!

Snow x race - zavod fatbikuNápad na uspořádání závodu „tlustých kol“ se zrodil v hlavách jeho tvůrců (pořadatelů Enduro X Race a stavitelů Javornických okruhů) již před časem, letošní zima ale tomuto nápadu zatím příliš nepřála. Dle aktuální předpovědi by ale mělo přituhnout, proto závod fatbiků Snow x race odstartuje na Šumavě již 14. února.

Oficiální popis

Snow x race je první zimní závod fatbiků v Čechách. Bude se konat na Šumavě 14. února 2015. Jedná se o jednodenní závod, který odstartuje na Javorníku na Šumavě, brzy po startu trať nastoupá do nadmořské výšky nad 1000 m, odkud bude následovat dlouhý sjezd až k řece Otavě. Podél ní pak závodníci pojedou až do cílového místa v Sušici.

Každý úsek tratě bude mít svůj odlišný charakter. Délka závodu bude 22 km a předpokládá se, že ji vítěz zdolá za zhruba dvě hodiny.

Pravidla

Pravidla se ničím zásadním neliší od pravidel jiných MTB závodů, snad jen s tím rozdílem, že je podmínkou startu fatbike! Tedy kolo s šířkou plášťů minimálně 3,7“ a šířkou ráfků alespoň 44 mm. S běžným bikem vás na start zkrátka nepustí a to ani bez helmy, ať již cyklistické nebo lyžařské.

Závod je otevřený pro všechny zájemce bez omezení a kategorie budou pouze dvě – MUŽI a ŽENY. Vhledem k určitému „enduro“ nádechu je nutné rovněž fungovat jako zcela soběstačná jednotka – cizí pomoc není povolena. Zkrátka ryzí MTB na tlustých kolech.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Registrace

Registrovat se do závodu je již nyní možné na webu snowxrace.cz a to prostřednictvím zde přítomného registračního formuláře. Nejzazší termín pro on-line přihlášení je 12. února 2015 do 20:00 hod! Poté se bude možné registrovat před startem v recepci závodu.

Trať a navigace

Trať nebude nikterak označena! Závodníci pojedou pouze podle GPS navigace nebo podle mapy. Navigaci může každý použít vlastní, nebo mu bude půjčena proti záloze od organizátora. Délka je 22 km.

Transport závodníků

Transport na start (včetně kola) z cílového místa do místa startu bude po předchozí domluvě zajištěn. V cíli pak bude zajištěno občerstvení pro všechny účastníky zájezdu.

Cena

Registrace on-line: 190 Kč
Registrace na místě: 250 Kč
*Všechny registrační poplatky bude možné uhradit až na místě.

Více o závodě Snow x race na webu
snowxrace.webnode.cz

Mapa on-line – Mapy.cz

Snow x race - zavod fatbiku

Profil trati

Snow x race - zavod fatbiku