reklama

reklama

Páteční nálož – Fridaj Fídeos – Ladies on bikes!

Fridaj-fideos-12-12-14Omlouvám se, dnes se nějak necítím na to, abych sepisoval dlouhé romány… Za posledních pár dní se mi ale sešla pěkná kupička zajímavých videí, tak proč si je nenasázet hezky najednou, ať již třeba není pondělí. Jak titulek napovídá, dnes nás čeká převážně dámská tématika, ale ne výlučně.

Kona 2015 Process 134 SE
Začněme jednou technickou novinkou, kterou je Kona Process 134 SE. O strojích této značky u nás moc často nepíšeme, což je vlastně škoda a tak si dám sám sobě předsevzetí, že zkusím alespoň jednu Konu z rodiny Process v příštím roce sehnat na test.

Zpět ale k novince – Původní Process jsme krátce testovali loni v létě (Víkend v Sedle Kona Process 2013), od té doby se ale tato kola hodně změnila, respektive celá rodina „Processorů“ se transformovala a pořádně rozrostla. Číselné označení za jménem přitom vždy vyjadřuje přesnou hodnotu zadního zdvihu v milimetrech. Konkrétně tak lze vybírat ze strojů Kona Process 167 (26“), 153, 134 (27,5“) a Processu 111 (29“).

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Aktuálně představený Process 134 SE tedy nabízí střední kola, zadní zdvih 134 mm a přední 140 mm. Zcela nové označení SE na konci jeho jména pak symbolizuje, že byl tento bike navržen pro potřeby a na základě požadavků menších a lehčích jezdců. Pozor, všimněte si: Kona netvrdí, že je tohle „dámské kolo“, naopak nám říká, že Process 134 SE byl navržen pro juniory, dámy, ale i muže se vzrůstem do 160 cm.

Tomuto určení byla upravena geometrie, výběr komponentů i velikost rámů, kdy se budou nabízet jen tři rozměry – XS, S a M. Bez zajímavosti není, že velikosti S a M mají stejně dlouhou sedlovou trubku (405 mm, 16“) a rozdíl je pak především v délce přední partie (horní trubky) – S 582 mm, M 600 mm.

Více o tomto kole na mezinárodním webu www.konaworld.com, případně v české podobě na stránkách www.kona.cz

Dost už řečí, šup sem s tím videem a jako bonus přidejme ještě naše loňské s původní krásně oranžovou Konou Process (2013), na které také svého času řádil Michal Maroši, třeba s Gaspim v Maroku!

Kona 2015 Process 134SE

Kona 2015 Process 134SE from Kona Bikes on Vimeo.

Víkend v sedle Kona Process (2013) by BikeAndRide.cz

KONA Process – test (2013) from BikeAndRide.cz on Vimeo.

Piper Allman | Dream Chaser
Dámské téma může pokračovat snem jedné mladé dámy z kanadského BC, které je (jestli jsem jí správně rozuměl) 12 let a jejím snem je stát se profesionální bikerkou. No holka, je-li to pravda, máš dobře našlápnuto!

Rychlebské stezky 2014 Adélka
Není to jen Kanada, kde se rodí bikové naděje. Taková Adélka, která si letos v létě udělala s tatínkem výlet na Rychlebské stezky, toho na svůj věk sjede taky víc než dost! Pokud by vás náhodou nezaujalo její jezdecké umění, máte možnost si alespoň hezky v klidu prohlédnout takřka celý trail podél Černého potoka.

Steps to Adventure
No a celé dnešní téma můžeme uzavřít s pány umělci (řídítek) – Andrew Shandro & Matt Hunter – kteří společně podnikli menší výlet do kanadské divočiny…

BONUS

Lego Mountain Biking (Feat. Portugal. The Man)
Dnešním malým bonusem je tohle parádní bikové LEGO video, na které jsem narazil úplnou náhodou, o to víc se ale při něm bavil!