reklama

reklama

JBC 4X Revelations 2014 – powered by GHOST bikes

JBC 4X Revelations 2014Naše osobní poznatky a zážitky z Jabloneckého 4X Revelations 2014 jsme vám přinesli před pár dny v podobě reportáže z pera Mikulášova. Předevčírem pak dorazil krátký oficiální report s osobními postřehy stavitele trati Tomáše Slavíka, něco fotek Jana Kasla a rovněž i další parádní video z dílny Fullface Productions.

(Tisková zpráva)
Dlouho očekávaný závod sezóny, který je považován za nejtěžší a nejlepší podnik svého druhu, byl letos opravdu po všech směrech povedený. Už minulý rok to v Jablonci parádně vřelo. Michal Maroši tehdy ukázal, že Red Bull opravdu dává křídla, když své soupeře přelétl na neskromném wallridu. Krom toho mohli diváci sledovat další dechberoucí souboje a svým řevem a jásotem dopomoci Tomáši Slavíkovi k jeho premiérovému vítězství. Letos se nemálo z toho zopakovalo či dokonce násobilo. Tomáš Slavík, relativně čerstvý Mistr světa ve fourcrossu, totiž opět vyhrál kvalifikaci a jednoznačně triumfoval i ve finálové jízdě. Znovu tedy zvítězil v závodě, o kterém minulý rok prohlásil, že to byl jeho nejpovedenější, jaký kdy jel. Je zkrátka vidět, že si trať postavil „sám na sebe“.

JBC 4X Revelations 2014

quotation-BnR„Když jsem jel na vleku na start závodu, říkal jsem si, proč to vůbec dělám? Byl jsem úplně hotovej z organizace celého klání a teď bych měl podat nejlepší možný výkon? Jak jsem ale stoupal na laně výš a výš, tak si mě všimli diváci a celý kopec se kompletně rozeřval. V tu chvíli jakoby ze mě všechno spadlo, jelikož takový kotel člověka jednoduše nakopne! V mžiku jsem byl připravený nechat na kopci úplně vše, co ve mně ještě zbylo a udělat maximu pro to, abych opět vyhrál.“

JBC 4X Revelations 2014

„V každé jízdě jsem do toho šel naplno a všechno mi naštěstí vycházelo. Když jsem konečně projel cílem, navíc na prvním místě, bylo veškeré napětí, stres a únava fuč. Měl jsem skvělý pocit ze svého výkonu a taky skvělý pocit z dobře odvedené práce organizátora. Před finálovým startem mě trochu rozhodil crash Hannese Slavika, který byl transportován helikoptérou do Liberce. Naštěstí je ok, ale pád to byl šílený (viz Mikulášův report a přiložené video). Poprvé v životě jsem měl strach, že se při fourcrossu někdo zabil. I když na trati jedeme proti sobě a rozhodně se nešetříme, jsme pořád sportovci a taháme za jedno fourcrossové lano, proto nás to všechny hodně vzalo. Ale konec dobrý, vše dobré.“

„Chtěl bych nakonec poděkovat celému organizačnímu teamu, svoji přítelkyni, sponzorům a v neposlední řadě rovněž divákům a fanouškům, kterých zde bylo neskutečně mnoho. Díky moc, bez Vás by to nešlo!“ říká Tomáš Slavík.

Foto: Jan Kasl
JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014

JBC 4X Revelations 2014