reklama

reklama

GHOST Riot LT – 2015 (Tech News)

GHOST Riot LT - 2015Abychom nezanedbali Ghost, kde jsme byli na prezentaci modelové řady pro rok 2015 toto úterý, pojďme se v rychlosti podívat alespoň na jednu z novinek, kterou je Ghost Riot LT., kde zkratka za názvem značí Long Travel, tedy dlouhý zdvih.

Nečekejte ale žádný radikální posun, v zásadě došlo pouze k výměně vidlice za vyšší a silnější (Fox 34 nebo RockShox Pike) se zdvihem 150 mm, zatímco zadní stavba zůstala na svých 130 mm. Konstruktéři svému výtvoru evidentně věří a nebojí se jeho nasazení v patřičně náročném horském terénu.

GHOST Riot LT - 2015
GHOST Riot LT 8 LC

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Nová verze Riot LT dostala ale navrch i značně neortodoxní tlumič Cane Creek DB Inline a to u všech třech modelů. O nekonečné klikání celou armádou kroutítek útlumu tak nebude nouze! Dvě varianty vyjedou s již zmíněným Foxem 34 a to ve verzi Talas (150/120 mm), nejvyšší Riot LT 10 LC (Light Carbon) pak na RockShoxu Pike s neměnným zdvihem a se systémem řazení 1×11, konkrétně se sadou SRAM XX1, kterou budou roztáčet karbonové kliky Race Face NEXT.

GHOST Riot LT - 2015
GHOST Riot LT 8 LC s tlumičem Cane Creek DB Inline

Tohle není prototyp!
Hliníkový Riot se bohužel příští rok konat nebude a možná že ani přespříští rok…

Zato jsme měli možnost prohlédnout si a na parkovišti osahat funkční model Riotu „Enduro“, který nyní slouží pro potřeby vývoje a pro týmové závodníky. Pozor! Jak jsme byli upozorněni, tohle není „prototyp“ hliníkového Riotu, ale funkční model tohoto biku s vyšším zdvihem – „Enduro“ Riotu se zdvihy 160/150 mm (P/Z). Produkční verze (2016) by přitom měla opět vyjet z továren s čistě karbonovým základem. Dostupnější verze se tak zatím nerýsuje ani na vzdáleném horizontu…

Nyní se namlsejte pár fotkami, další z novinek GHOST 2015 přineseme po víkendu.

GHOST Riot LT - 2015
Funkční model budoucího Riotu „Enduro“ (160/150 mm zdvihu)

Foto: Štěpán Hájíček