reklama

reklama

Tomáš Slavík boduje v 1. závodě 4X Pro Tour

TomᚠSlavík boduje v 1. závodě 4X Pro TourTomáš Slavík je obrovský dříč a všestranný talent. Letos již stihl dva závody ze série městských DH klání, odbyl si premiéru v rámci SP v DH a nyní zase naplno naskočil zpět do své „mateřské“ disciplíny. Hned v prvním závodě 4X Pro Tour, který se odehrál v Polsku, získal 1. místo! Gratulace!!!

Tisková zpráva
Tomáš Slavík dokázal zvítězit jak v kvalifikaci, tak ve všech svých závodních jízdách a z Polska si odváží zlato! Dvojnásobný šampión světové série 4X Pro Tour začal novou sezónu stejným způsobem, jakým ji ukončil – tedy z prvního místa. Po úplnost dodejme, že na podiu nebyl jediným Čechem. Těsně za Tomášem totiž dojel další matador Michal Prokop (2. místo) a šestá příčka pak patřila Milanu Myšíkovi (GT Kur Sport Team).

Výsledky – 1. závod 4X Pro Tour 2014 – finále
1. Tomáš Slavík (CZE)
2. Michal Prokop (CZE)
3. Hannes Slavik (AUT)
4. Lewis Lacey (GBR)

Kompletní výsledky na webu www.4xprotour.com

TomᚠSlavík boduje v 1. závodì 4X Pro Tour

during round 1 of

Závod ve Szczawno Zdroji sliboval velkou podívanou už z několika důvodů. Trať čítá velké množství skoků dlouhých přes 10 metrů, i proto se jedná o fyzicky nejnáročnější závod celé sezóny. Zároveň jde i o první příležitost, kdy můžou nejlepší fourcrossoví jezdci světa změřit své síly po zimní přípravě. Za umělého osvětlení a účasti dvou až třech tisíc diváků si to jezdci rozdávali loket na loket. Tomáš Slavík nedal nikomu šanci, zvítězil ve všech svých jízdách stylem start – cíl a odvezl si z Polska již po čtvrté v řadě zlatou medaili.

quotation-BnR„Trať v Polsku je hodně vyladěná a rychlá, ale i tak je po fyzické stránce jedna z nejtěžších. Jezdci zde musí hodně přemýšlet již v průběhu závodu a snažit se co nejvíce šetřit síly. Finálová jízda po celém dni ježdění vždycky hodně bolí, ale právě tady musí být člověk nejrychlejší. Letošní zimní přípravu jsem měl skutečně našlápnutou, vyzkoušel jsem si nové výzvy a zásadně jsem změnil trénink s ohledem na DH.“

„Doopravdy jsem si sáhl na dno a je vidět, že to k něčemu bylo. Jsem o 7 kg lehčí, dokážu závodit na DH tratích a na 4X kole jsem ještě rychlejší než dříve. Docela zajímavý koncept, který již dříve vznikl v mojí hlavě a evidentně funguje. Díky tomu jsem dneska dokázal zvítězit způsobem, jakým jsem zvítězil. Je strašně důležité nastupovat do sezóny z dobré startovní pozice a já si ji tímto závodem zajistil, takže se těším na další starty.”

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

during round 1 of

during round 1 of

Tomáš Slavík to ovšem nebude mít jednoduché. V průběhu sezóny, kdy pojede jak 4X, tak i DH, jej čeká několik společných víkendů, kdy bude kombinovat obě dvě disciplíny ve stejný den. Slavík si tak udělá určitý výlet do minulosti, kdy ta největší esa startovala hned v několika disciplínách v průběhu jednoho závodního víkendu. Postupem času se ale vše změnilo a zejména mladí jezdci se začali specializovat na jednu konkrétní disciplínu. Ostatně tak tomu bylo donedávna i u Tomáše. Je tedy vůbec možné něco takového zopakovat? Uvidíme. Každopádně Tomášovi držíme pěsti, ať se mu v této sezoně daří nadále jako doposud.

Pro více informací o Tomáši Slavíkovi a jeho cestách za dalšími skvělými výsledky nejen ve světě 4X ale i v DH sledujte jeho osobní kanály.

www.tomasslavik.com
www.facebook.com/tomslavik63
www.twitter.com/tomslavik
www.instagram.com/tomslavik

Foto: Charles Robertson, Dariusz Gdesz, Markus Slavik, Lukas Hennecke
during round 1 of

TomᚠSlavík boduje v 1. závodì 4X Pro Tour

Tomáš Slavík boduje v 1. závodě 4X Pro Tour