reklama

reklama

Samorost – Kolo (jako) ze dřeva (zajímavost)

Samorost - wooden MTB 29Pověstné české ručičky jsou vážně zlaté a všeho schopné. Na to jak jsme malá země, dokážeme vyrobit takřka cokoliv. I třeba plně funkční a navíc i certifikované MTB kolo s dřevěným rámem. Pojďme se na jedno takové podívat, jmenuje se Samorost Woodcore.

Tisková zpráva
Rádi bychom představili náš projekt, který jsme nazvali Samorost, v jehož rámci se zabýváme výrobou dřevěných rámů kol. Rámy vyrábíme ručně a takřka výlučně na míru konkrétním zákazníkům.
Samorost - wooden MTB 29

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Proč jsme si vybrali dřevo?

Dřevo má pro stavbu kol ideální vlastnosti – absorbuje vibrace, je nárazově pevné a rámy z něj vyrobené reagují citlivě a poddajně na pohyby jezdce. Navíc se jedná o přírodní materiál s jedinečnou a nepřehlédnutelnou kresbou a nezaměnitelným designem.

V současné době je v naší nabídce 29“ MTB rám Woodcore, aktuálně pak pracujeme i na verzi city biku – nejen pro milovníky singlespeedu. Nejsme sice jedinými výrobci dřevěných rámů kol, ale v některých věcech jsou naše produkty unikátní. Jako jediní používáme akátové dřevo a jako jediní máme MTB verzi certifikovanou dle EU standardů. Detaily naleznete na webových stránkách www.samorost.eu
Samorost - wooden MTB 29

Kola Samorost nechceme nabízet pouze fanouškům cyklistiky, ale věříme, že je ocení i milovníci designu. Touto dobou jsou naše dřevěná kola součástí mezinárodní přehlídky designu – Design Monat Graz 2014 jako součást eventu Design in the City.
www.designmonat.at

Samorost-04