reklama

reklama

SRAM Guide – zbrusu nové brzdy (první pohled)

SRAM Guide - tech newsPřed malou chvílí přistála v redakční schránce informace o zbrusu nových brzdách SRAM Guide, které by údajně měly do světa MTB přinést doposud nevídané vlastnosti. Jejich zaměření je přitom, dle všeho, cílené hlavně na svět endura a trailového ježdění. Jak jinak, že?!

SRAM zřejmě již definitivně vstřebal značku Avid, takže na nových brzdách budou jen SRAMácká loga, po Avidu ani vidu, ani slechu. Každopádně dnes nebudeme zabíhat do vyložených podrobností, blíže se na tyto brzdy podíváme zítra. Nebo alespoň na použité „revoluční“ technologie. Zatím si pusťte prezentační video, prohlédněte obrázky a udělejte si vlastní „první dojem.“

Zmíním snad jen to, že SRAM Guide vychází z modelové řady Avid/SRAM Elixir Trail. Od těchto brzd převzal čtyřpístkové třmeny a ty doplnil o zbrusu nové tělo páky. V něm se ukrývá mechanizmus pojmenovaný SwingLink™, který by měl být klíčem k oněm pohádkovým vlastnostem – tedy sametově jemné modulaci a dechberoucímu výkonu.

Dnešní rychlý pohled uzavřeme informací, že tyto brzdy se dostanou na trh již letos v létě a to hned ve třech variantách (R, RS, RSC), kde jsou rozdíly mezi nimi definovány počtem ovládacích prvků. Tečka!

Více technických informací již nyní na webu sram.com

Nebo je to vlastně celé jinak? Když se podíváte na web sram.com, do záložky Avid, tak tam jsou dnes jen DH/FR brzdy Avid Code a jakási náhražka původního Elixiru, model DB. U SRAMu je pak původní Elixir coby SRAM XX a XO, zbytek pole již dnes pokrývá řada Guide a základem je SRAM DB5. Takže zpět na stromy! Nebo spíš do školy bikové techniky…

SRAM Guide - tech news

SRAM Guide - tech news

SRAM Guide - tech news

SRAM Guide - tech news

SRAM Guide - tech news