reklama

reklama

Nico Vouilloz opět zraněn

Nico Voilloz opìt zranìnPoté, co se mu po většinu dosavadní kariéry těžší úrazy vyhýbaly, si nyní Nico musel vypít kalich hořkosti do dna. Před několika měsíci si poranil levé koleno a následně musel podstoupit operaci křížových vazů, nyní si pár dní po zahájení tréninku přivodil další úraz, tentokrát na koleni pravém.

Nico Voilloz opìt zranìnNico to komentuje následovně: „Zranil jsem se před čtrnácti dny a minulý týden mě operovali. Stalo se to při jedné z mých prvních jízd na biku po dlouhé pětiměsíční pauze. Jel jsem na XC kole a v pomalé technické sekci jsem ztratil na chvíli rovnováhu, zachytil se kraťasy o sedlo a… Padal jsem na druhou stranu, než bylo mé operované koleno, což bylo takové štěstí v neštěstí. Každopádně moje noha se napnula a pak to prasklo! Výsledek? Boční vaz částečně natržený, meniskus poškozený. Jelikož mě už dříve vazy trápily, vypadá to na variantu použití syntetického vazu, díky němuž by nemuselo zotavování trvat příliš dlouho. Uvidíme.“

Již nyní je tedy jasné, že se Nico nepostaví na start prvního závodu Enduro World Series startujícího 19.-20. dubna v Chile. Jelikož je tento seriál jeho letošní prioritou, pevně věří, že bude opět na nohou a připraven vrhnout se do boje při druhém startu 30. května až 1. června ve Skotsku.

Přejeme mu brzké uzdravení, ať je opět co nejdříve v sedle svého Lapierru a další úrazy se mu obloukem vyhýbají.