reklama

reklama

Crankbrothers Mallet dh – představení

Crankbrothers-mallet-DHV roce 2011 představila značka Crankbrothers přepracovanou podobu pedálů Mallet (platforma + nášlap), které byly a jsou, díky sníženému profilu, výtečné pro all-mountain. Sjezdaři z nich ale příliš šťastní nebyli. Nyní však přichází Crabnkbrothers Mallet dh.

Značka Crankbrothers vyslyšela volání po bytelnějším (vyšším) těle a výraznější styčné ploše, zaznívající z řad DH závodníků všech úrovní. Naštěstí nedošlo k opětovnému nahrazení současné verze Malletů, ty zůstávají v nabídce tak jako dříve, tedy ve třech číselně označených variantách. Model Mallet DH „pouze“ rozšiřuje jejich řady.

Pro zajímavost, hmotnost verze Mallet DH je o 44 g vyšší oproti variantě Mallet 3, což představuje výsledný údaj 479 g. DéHáčka tak potvrzují vzestupnou hmotnostní tendenci této řady – Mallet 1 totiž startuje na hodnotě 403 g. S rostoucí cenou (Mallet DH – 140 USD) tedy roste, navzdory současné obchodnímu trendu, i masa použitého materiálu

Pedály Crankbrothers Mallet DH představují prémiový kus cyklistické techniky navržený tak, aby obstál i v nejtvrdších podmínkách světového poháru DH. Nový Mallet v sobě odráží kvality a styl svého dávného předchůdce, přidává navíc vcelku minimalistické, o to však odolnější tělo.
Crankbrothers-mallet-DH

Uvidíme, jestli zůstanou tyto veselé barevné šlapky na kolech mistrů bikového umění nebo se budou válet rozstříkané na padrť podél tratí světového ale i řady dalších DH pohárů…

Bližší specifikace na stránkách www.crankbrothers.com

Pro srovnání starší verze Mallet 2 a aktuální Mallet 3
Crankbrothers-mallet