reklama

reklama

Bluegrass konečně v ČR

Bluegrass v ČRNa český trh se aktuálně dostává vyhlášená zahraniční značka Bluegrass, výrobce špičkových helem a chráničů. Tato značka se v roce 2012 dostala do širšího povědomí zejména díky podpoře světového týmu Morewood United v čele s Mickem Hannahem a jeho sestrou Tracey.

Bluegrass, tak jako mnohé další přední značky, využívá při vývoji svých produktů zkušeností a zpětné vazby od týmových jezdců, kteří nové produkty testují v nejtvrdších podmínkách, zejména v rámci tratí světového poháru. Velkou výhodou pro značku Bluegrass je dostatečně silné technologické zázemí mateřské společnosti MET, která v oblasti vývoje a výroby helem působí již dlouhou řadu let.
Bluegrass v ČR

V nabídce Bluegrass naleznete klasické chrániče s ABS plasty nebo moderní chrániče, které používají materiál D3O. D3O je za normálních podmínek ohebný a tvarovatelný materiál, který po nárazu ztvrdne jako kámen. Proto dokáže jezdce ochránit stejně dobře, jako běžně používané tvrdé plasty. Výhodou je tvarová poddajnost, tedy vyšší komfort při jízdě a vyšší skladnost při transportu.
Bluegrass v ČR

Na závěr se sluší zmínit ještě jméno Jérôme Clementz, což je jezdec, který vyhrál již několik nejzásadnějších enduro závodů. Jeho agresivní styl jízdy by se neobešel bez skvěle padnoucích chráničů, které pro značku Bluegrass pomáhá vyvíjet.

Jérôme Clementz – The Precepts of Enduro from Bluegrass Board on Vimeo.

A teď to nejdůležitější – kompletní sortiment Bluegrass najdete na stránkách BIKESTRIKE.COM