reklama

reklama

Giant Anthem X Advanced 29er & Giant Anthem X 29er W

Giant-29-NewsSpolečnost Giant poodkrývá karty a představuje první novinky z modelové řady 2013. Na své si přijdou fanoušci celoodpružených devětadvaceti palcových biků, kteří neskrývají závodní ambice. Ve spolupráci s jezdci továrního týmu Giant Factory Off-Road, jmenovitě Carlem Deckerem a Kelli Emmett, vznikl karbonový Anthem X Advanced 29er a dámský hliníkový Anthem X 29er W.

Giant Anthem X Advanced 29er

Lehký hlavní rámový trojúhelník z karbonu, tuhá hliníková zadní stavba, osvědčený virtuální systém odpružení Maestro, to jsou hlavní taháky Giantu Anthem X Advanced 29er. První kompozitový celoodpružený model značky s velkými koly vychází z prověřené geometrie svého staršího hliníkového sourozence. Boduje však nižší hmotností (o 185 gramů oproti rámu hliníkovému), nárůstem pohodlí a především zvýšením tuhosti rámu. K tomu nemalým dílem přispívají technologie MegaDrive a PowerCore, které sází na masivní podobu spodní a horní rámové trubky, středové partie a řetězových vzpěr. Tuhost přední části zase obstarává tapered hlavová trubka standardu OverDrive2 (již dříve představená u silničních modelů) vyznačující se kombinací průměrů 1 1/4″ a 1,5″. Karbonový Anthem X 29er bude nabízen ve třech komponentových specifikacích s tím, že hmotnost vrcholného modelu by se měla pohybovat pod hranicí 10 kilogramů.

Giant Anthem X 29er W

I další novinka se pyšní jedním prvenstvím, jedná se o premiéru Giantu na poli celoodpružených devětadvacítek určených speciálně pro ženy. Nejde však o pouhou zmenšeninu standardního Anthemu X 29er, tvůrci začali znovu a od počátečních skic přizpůsobovali rám něžnějšímu pohlaví. Od geometrie přes komponentové osazení až po design. Výsledkem je hliníkový rám se zdvihem 100 mm, který je klasicky opatřen virtuálním systémem odpružení Maestro. Geometrie byla pozměněna za účelem dosažení větší míry stability a ovladatelnosti na trailech, což se projevilo například snížením a prohnutím horní rámové trubky. V tuto chvíli ještě není jasné, v jakých specifikacích se kolo na našem trhu objeví.